Stigla zima

Zabilježeni minusi u nekoliko gradova BiH

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2014. u 07:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više oblačnosti danas će biti u središnjim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine. U ostalim područjima bit će pretežno sunčano.

U Bosni po kotlinama prijepodne će biti magle. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a poslijepodne u skretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 3 i 8, a na jugu Hercegovine od 10 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će prijepodne biti oblačno. U drugoj polovici dana doći će do smanjenja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 5 stupnjeva.

Jutros je pretežno oblačno u središnjim i istočnim područjima zemlje. U ostalim područjima je pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Bjelašnica -6, Bihać i Livno -5, Ivan-sedlo i Sokolac -2, Banja Luka -1, Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Srebrenica, Stolac i Tuzla 0, Bugojno, Sarajevo i Čapljina 1, Gradačac i Zvornik 2, Zenica 3, Goražde i Trebinje 4, Mostar 5 i Neum 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je manji od normalnog i raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close