Otvara se izložba

Zanima li vas kakva je bila kvaliteta zraka u BiH kroz povijest?

Lifestyle / Flash | 17. 08. 2016. u 06:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo Film Festival, Program Ujedinjenih naroda (UN) za okoliš, Delegacija Europske unije (EU) i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, EU info centar te Regionalni centar za obrazovanje i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Europu i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS), danas će u Sarajevu organizirati izložbu o praćenju kvalitete zraka u BiH kroz povijest, a u povodu PriroDana 2016.

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, premijer KS Elmedin Konaković i službenik Programa UN-a za okoliš u uredu u Beču Pier Carlo Sandei obratit će se prisutnima.

Izložba će nakon otvaranja biti prebačena u EU info centar u Sarajevu, gdje će ostati otvorena za javnost do 9. rujna.

Izložba se sastoji od 10 panela koji prikazuju slike u vezi kvalitete i zagađenja zraka, kao jednog od glavnih izazova klimatskih promjena.

Misija PriroDana 2016 je informirati i osposobiti građane da poduzmu efikasne mjere za poboljšanje kvalitete zraka individualnim akcijama usmjerenim na reduciranje glavnih zagađivača zraka.

Program UN-a za okoliš organizira niz događaja 17. kolovoza u okviru obilježavanja PriroDana, priopćeno je iz EU Info Centra.

Kopirati
Drag cursor here to close