Grad ima zadnju riječ

Željku Samardžiću odbijen nastup u Splitu, ali...

Ravnatelj Park-šume Marjan htio zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu
Lifestyle / Flash | 18. 03. 2023. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularnom pjevaču Željku Samardžiću nije dozvoljeno da 18. kolovoza nastupa u Sustipanu pred splitskom publikom.

"Poštovani, vaš zahtjev je odbijen", stigla je poruka bez obrazloženja, organizatorima koncerta iz agencije "Ona moja" odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita pa tako i Sustipanom.

''Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu'', rekao je Marko Pejnović, direktor Park-šume Marjan, za Slobodnu Dalmaciju.

Index.hr međutim neslužbeno doznaje da, iako je ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert, Grad će ga dopustiti. Kako kažu, oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je ravnatelj, bez konzultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.

Iznenađeni odlukom

Iz agencije "Ona moja" naveli su da su iznenađeni ovom odlukom, s obzirom na to da Samardžić puni dvorane širom regije.

''Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Direktor Park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike i da mu je majka Hrvatica ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će neko određivati što se smije, a što ne smije slušati'', rekao je Domagoj Petričević, direktor agencije "Ona moja".

Neće tražiti novu lokaciju

Dodao je da ne planira tražiti novu lokaciju za održavanje Samardžićevog koncerta.

''Spaladium Arena je zatvorena, na Gripama su sportski objekti i prioritet su sportaši, ali i sajmovi, koji su tamo prebačeni iz Spaladiuma. Nema ni slobodnih termina. Jednostavno, u Splitu nema adekvatne adrese za događaj ovog tipa, nema alternativne lokacije za koncert od dvije do tri tisuće ljudi'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close