Zabavno je!

Japanski način pripreme kave kako bi bila 10 puta bolja

Japanska žele kava popularan je desert u Japanu koji se sastoji od želatine s okusom kave narezane na kockice i obično se poslužuje u čaši ili zdjelici.
Lifestyle / Hrana | 20. 09. 2024. u 10:50 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi od nas popiju barem jednu šalicu kave dnevno. Bilo da se radi o vrućoj ili ledenoj kavi, zabavno je održavati stvari zanimljivima tako što ćete unijeti malo promjene u svoju jutarnju rutinu. Nedavno smo probali popularni brazilski napitak od kave, probali našu kavu s malo ekstrakta vanilije (također vrlo dobar), pa čak i pomiješali frape s njom, prenosi Parade

Ali naše avanture vezane za kavu još nisu završile. Nedavno smo vidjeli da se japanska žele kava pojavljuje na našim feedovima društvenih medija i odmah smo bili zaintrigirani.

Što je žele od japanske kave?

Japanska žele kava popularan je desert u Japanu koji se sastoji od želatine s okusom kave narezane na kockice i obično se poslužuje u čaši ili zdjelici. Žele od kave se pravi miješanjem kuhane kave sa želatinom i ostavljanjem da se stegne dok ne postane čvrsta.

Nakon što se stegne, žele se reže na kockice veličine zalogaja i može se poslužiti s raznim dodacima, poput šlaga, zaslađenog kondenziranog mlijeka ili čak sladoleda. Neki ga više vole jesti žlicom, dok ga drugi poslužuju u piću. Japanska žele kava ima snažan okus kave, ali je uravnotežena sa slatkoćom dodataka, što je čini zabavnom i prilagodljivom poslasticom.

Lako ju je napraviti i kod kuće. Vidjeli smo nekoliko varijacija uokolo, ali kreator sadržaja @that40yearguy nedavno ju je isprobao i bili smo šokirani koliko se jednostavno činilo.

Kako napraviti žele od japanske kave?

U svom TikTok videu, on kaže da je za ovo potrebno dodati dvije šalice kipuće vode i dvije žlice instant kave u zdjelicu. Drugi recepti koriste svježe skuhanu običnu kavu, ali sve dok je kava vruća, funkcionirat će. Zatim dodajte jednu šalicu hladne vode, malo smeđeg šećera i dvije žličice želatine bez okusa. Sve pomiješajte i ulijte u čašu pa stavite u hladnjak na nekoliko sati dok se ne stegne.

@that40yearguy Japanese Jelly Coffee is AMAZING  #food #recipe original sound - That40yearguy

Kad je gotovo, možete dodati šlag, karamel sirup, čokoladni sirup ili bilo što drugo da je zasladite. Zatim kavu jedete žlicom.

U komentarima na ovaj TikTok video nekoliko je ljudi reklo da su često pili japansku žele kavu dok su živjeli ili bili na odmoru u Japanu, a to je bila poslastica koju su voljeli. Drugi su rekli da ne mogu ignorirati neobičnu teksturu, ali ako volite žele i kavu, ovo je definitivno poslastica koju morate probati!

Kopirati
Drag cursor here to close