Jesenska poslastica

Jesen je vrijeme za pečeni kukuruz, ako nemate roštilj - može i u tavi

Za pripremu kukuruza na žaru ključno je ostaviti listove, no ako ga pripremate u tavi, svakako skinite sve slojeve i uklonite niti.
Lifestyle / Hrana | 25. 09. 2023. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona kukuruza je u punom jeku i mnogi uživaju u toj deliciji, a za pripremu odličnog pečenog kukuruza ne treba vam roštilj nego je dovoljna tava od lijevanog željeza, maslac i malo soli.

Klip kukuruza idealna je jesenska poslastica jer ne zahtijeva kompliciranu pripremu i svatko ovu namirnicu može prilagoditi vlastitom ukusu. Može se kuhati ili pripremati na žaru, a ako nemate roštilj, mala tajna je da je jednako ukusno ispadne i ako ga pečete u tavi, prenosi 24sata.hr pozivajući se na EatThis.

1. Očistite kukuruz

Za pripremu kukuruza na žaru ključno je ostaviti listove, no ako ga pripremate u tavi, svakako skinite sve slojeve i uklonite niti.

2. Stavite ga u tavu

Očišćene klipove kukuruza poredajte na vrućoj tavi od lijevanog željeza. Materijal je pritom važan jer lijevano željezo zadržava toplinu učinkovitije od standardnog posuđa.

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri tri do pet minuta, a potom stavite klipove u nju.

3. Pecite kukuruz

Klipove okrećite svakih nekoliko minuta kako bi se ravnomjerno ispekli sa svih strana. Kada zrna poprime tamne mrlje, vrijeme je da klipove izvadite iz tave.

4. Začinite maslacem i solju

Vruće klipove kukuruza natrljajte omekšalim maslacem i začinite sitnom morskom soli.

Kopirati
Drag cursor here to close