Cijene u metropolama

Korisne informacije za ljubitelje piva: U kojim gradovima je najskuplje, u kojim najjeftinije?

Cijene domaćeg točenog piva od pola litra u restoranima ili pubovima kreću se od dva eura u Sofiji do osam eura u Kopenhagenu.
Lifestyle / Hrana | 14. 06. 2024. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene piva variraju u europskim glavnim gradovima, a najviše su u nordijskoj regiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Nedavno prikupljeni podaci otkrivaju velike razlike u cijenama domaćeg točenog piva širom Europe. Rangiranje se značajno mijenja kada se uzme u obzir razina cijena alkoholnih pića izračunata na osnovu kupovne moći.

Prema web stranici "Numbeo", koja se bavi statistikom troškova života koju kreiraju korisnici, cijene domaćeg točenog piva od pola litra u restoranima ili pubovima kreću se od dva eura u Sofiji do osam eura u Kopenhagenu.

Kada se uračuna područje Europskog udruženja za slobodnu trgovinu /EFTA/, Velika Britanija i zemlje kandidati za članstvo u EU, na vrhu liste je Reikyavik sa cijenom od deset euro po pivu, a odmah iza njega je Oslo sa cijenom od 9,6 eura.

Slijede Copenhagen i Helsinki sa prosječnom cijenom od osam eura po pivu, prenio je "Euronews".

U Londonu za kriglu točenog piva mora se platiti 7,7 eura, u Parizu sedam, dok u švicarskom Bernu ovo zadovoljstvo košta 6,7 eura. Madrid je relativno jeftin sa cijenom od 3,5 eura po krigli.

Nasuprot tome, gradovi poput Kijeva, Minska i Kišinjeva nude znatno jeftinije opcije. Kijev ima najnižu cijenu od 1,1 eura po pivu, a slijede Minsk sa 1,2 eura i Kišinjev sa 1,3 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close