Poetica

Najbolji hrvatski gin ikad: Vrgorski gin stapa se u ekskluzivno društvo!

Lifestyle / Hrana | 04. 06. 2024. u 09:25 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Poetica Ginuine' iz Vrgorca osvojio je zlatnu medalju na IWSC-u u Londonu sa 96 bodova, postavši najbolje ocijenjeni hrvatski gin ikad.

Obitelj Nosić, vlasnici tvrtke 'Poetica', su ponosni na ovo priznanje.

Tvrtka je osvojila i tri srebrne medalje za druge verzije gina. Sada planiraju širenje proizvodnje, uključujući novi vinjak, likere i limoncello, te izgradnju nove destilerije s prezentacijskim centrom i kušaonicom.

"U pripremi nam je vinjak rađen po metodi konjaka, rum i whiskey, a uskoro na tržište plasiramo i liniju konceptnih likera s kombinacijom voća - poput višnje, breskve, jagode ili smokve - s aromatičnim travama tipa vrisak, kadulja, lavanda i slično. Pripremamo i limoncello od limuna iz doline Neretve obrađenih u roku od 24 sata, kako bi zadržali svoju puninu okusa", kazao je za tportal Drago Nosić.

Foto: Bljesak.info / Jelena i Drago

Jelena Majić Nosić je kreatorica ovog džina i na pitanje kako se odlučila upustiti u tu avanturu kaže da je jednostavno vlastitu strast i znanje iskoristila kako bi svu raskoš kraja u kojem živi, njegovih okusa i mirisa, uz nužnu dozu ljubavi, pretočila u bocu Poetica craft džina.

Dodaje tome da je cijela filozofija Poetice svedena na bazične elemente, te da se trudi ne forsirati i ne nametati tržišni uspjeh kao osnovno mjerilo. Radije naglašava romantiku, pozitivnu energiju pa čak i određenu dozu mistike vlastitog pothvata.

Ljubitelji gina mogu posjetiti rodni grad Poetice i uvjeriti se u izvanrednu kvalitetu njihovog proizvoda. Vjerujemo da bi i sam veliki Tin Ujević bio ponosan što se u njegovom gradu proizvodi vrhunski gin.

Kopirati
Drag cursor here to close