Kada vi pijete svoju kavu?

Ovo je vrijeme kada biste trebali popiti kavu da biste imali najviše koristi

Iako previše kave može imati svoje loše strane, ona je "više zdrava nego štetna u smislu zdravstvenih ishoda", rekao je Frank Hu, voditelj Odsjeka za prehranu na Harvardu.
Lifestyle / Hrana | 30. 08. 2024. u 12:23 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neki misle da može pomoći vašim mišićima da se oporave nakon vježbanja, prenosi HuffPost UK

Drugi su to povezali s boljim zdravljem crijeva; te dosta  znanstvenika ukazuje na povezanost između redovite konzumacije kofeina i bolje pokretljivosti u kasnijoj životnoj dobi.

No, ako volite svoju jutarnju šalicu kave, možda ste primijetili da vrijeme kada je pijete može utjecati na vas gotovo jednako kao i koliko je popijete.

Ako se osjećate iscrpljeno tijekom dana, pokušajte ograničiti konzumaciju kave između sedam i osam ujutro.

"Kofein ima poluživot od dva do 10 sati, ovisno o vašem metabolizmu," rekao je DiMarino, što znači, da ovisno o tome koliko vas dugo drži, možda ćete htjeti popiti kavu bar sat vremena nakon što se probudite. 

Dakle, uz sve te čimbenike u obzir, "šalica između 9.30 i 11 sati može vam pomoći da iskoristite najviše koristi od kave", rekao je stručnjak.

Svi mi različito metaboliziramo kavu – neki ljudi čak smatraju da ih kofein čini pospanima.

Istina je da kad god vama najbolje odgovara, u biti je i najbolje vrijeme. Ali ako se ne osjećate zadovoljni svojom rutinom kave, možda biste trebali promijeniti vrijeme konzumacije.

Kopirati
Drag cursor here to close