Sea breeze

Sad je jasno zašto je ovo hit koktel ovoga ljeta

Tek je 1960-ih sea breeze postao piće kakvo ga poznajemo danas, vjerojatno zahvaljujući marketinškim naporima poljoprivredne zadruge uzgajivača brusnica.
Lifestyle / Hrana | 20. 07. 2024. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sea breeze je osvježavajući, opori koktel jarke crvene nijanse, savršen za tople ljetne dane.

Lako ga je pripremiti, potrebno je samo nekoliko pristupačnih sastojaka, i ne treba vam neka otmjena tehnika. Samo prelijte malo votke i dvije vrste soka preko leda, promiješajte i uživajte.

Tek je 1960-ih sea breeze postao piće kakvo ga poznajemo danas, vjerojatno zahvaljujući marketinškim naporima poljoprivredne zadruge uzgajivača brusnica.

Da bi se promoviralo korištenje brusnica u kuhinji, počele su se izdavati knjižice s receptima koje nude ideje kako uživati u brusnicama u hrani i piću.

Unutar ovih brošura nalazile su se ideje za koktele od brusnice, uključujući sea breeze, napravljen od votke, soka od brusnice i soka od grejpa. Koktel je doživio svoj procvat 1980-ih, u doba kada su šareni, voćni kokteli bili na vrhuncu, a votka je bila osobito popularna.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daily Appetite (@dailyappetite)

Ali nema razloga zašto ga ne biste napravili danas, bilo da ste nostalgični za 80-ima ili samo želite ukusan, jednostavan koktel.

Sastojci:

30 ml votke

120 ml soka od brusnice

60 ml soka od grejpa

led

1 kriška limete

Priprema:

Napunite ohlađenu highball čašu ledom. U čašu ulijte votku, sok od brusnice i sok od grejpa.

Žlicom lagano promiješajte da se sjedini. Ukrasite kriškom limete i uživajte.

Kopirati
Drag cursor here to close