Imate ga u kuhinji

Sastojak koji mljeveno meso čini mekšim i sočnijim - u čemu je tajna

Profesionalni kuhari koriste ovaj sastojak da bi jela od mljevenog mesa bila ukusnija i sočnija.
Lifestyle / Hrana | 04. 06. 2024. u 11:11 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjete o kuhanju možete dobiti na raznim mjestima, te vam svaki od njih sigurno može uštedjeti vrijeme i pomoći da napravite ukusna jela.

Ako ste ljubitelji jela s mljevenim mesom, poput ćufti ili musake, imamo dobru vijest za vas. Naime, postoji tajni sastojak koji mljeveno meso čini mekšim i sočnijim, a mi vam u nastavku otkrivamo o čemu se točno radi.

Vjerovali ili ne, radi se o prašku za pecivo. Profesionalni kuhari ga rabe kad pripremaju jela s mljevenim mesom, poput dolme, musake, ćufti ili faširanih šnicli. Kao što prašak za pecivo pomaže da nam tijesta imaju veći volumen i budu rastresitija, isto radi i mljevenom mesu.

Ako želite spriječiti pojavu grudica ili gumenastog mesa, dodajte malo praška za pecivo u vašu smjesu. Dok budete pravili, primjerice, ćufte, vidjet ćete da imaju drukčiju teksturu te da su mekše i sočnije. Isto pravilo vrijedi i za ostala jela s mljevenim mesom.

Bitno je napomenuti da se prašak za pecivo dodaje tek na kraju, kad ste dodali ostale sastojke, i to u malim količinama. Nakon toga sve dobro promiješajte te ostavite smjesu 15-ak minuta kako bi se sve sjedinilo i kako bi prašak počeo djelovati.

Primijetit ćete da su jela ukusnija, sočnija i baš onakva kako ste ih zamišljali. Ne preostaje nam ništa drugo nego da vam poželimo dobar tek i još mnogo gurmanskih užitaka.

Kopirati
Drag cursor here to close