Knebu Winery

Vina iz Tomislavgrada osvojila medalje u Londonu!

White Cuvee, Chardonnay i Pinoar našli su se na listi osvojenih bronca na najvećem svjetskom vinskom natjecanju.
Lifestyle / Hrana | 22. 06. 2024. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vina iz Tomislavgrada Knebu Traminac, White Cuvee, Chardonnay te Pinoar osvojili su medalje na prestižnom svjetskom natjecanju vina Decanter Awards u Londonu.

U izboru preko 18.000 svjetskih vina koje je ocjenjivalo preko 200 vodećih vinskih stručnjaka, 20 master sommeliera i 61 master of wine sommeliera ocjenjuju vina, duvanjski Traminac osvojio je odličnih 90 od 100 mogućih bodova te su ga ocjenjivači ovako opisali: ''Tropske arome marakuje, ananasa i manga s primjesama mirisnog ružinog ulja. Dobro definirano na nepcu, harmonično i svježe''.

White Cuvee, Chardonnay i Pinoar našli su se na listi osvojenih bronca na najvećem svjetskom vinskom natjecanju.

White Cuvee opisan je kao vino ''cvjetnog karaktera na nosu, s aromama lipe, breskve i kandiranog đumbira. Sočno i dobro strukturirano''.

Chardonnay su ocjenjivači opisali naglašavajući ''arome hrastove bačve na nosu s notama karamele, vanilije, pite od jabuka i zrelog žutog voća''.

Pinoar se može pohvaliti ocjenom koja kaže da sadrži ''voćne arome trešnje i šljive s notama slatkog hrasta. Alkohol je dobro integriran''.

Portal Tomislavnews piše kako je ovo svjetski uspjeh vinograda u Eminovu Selu kraj Tomislavgrada. Vlasnik vinograda Knebu Winery, gospodin Ivica Dilber ne krije svoje zadovoljstvo visokim ocjenama njegovih vina.

Kopirati
Drag cursor here to close