Priprema je važna

Kako izbjeći 4 najčešće greške kad putujete s kućnim ljubimcima?

Putovanje s kućnim ljubimcem može biti komplicirano, ali ipak je moguće da oboje uživate u odmoru.
Lifestyle / Životinje | 28. 08. 2024. u 11:45 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako planirate povesti svog ljubimca sa sobom na sljedeći odmor, imajte na umu ove savjete kako biste osigurali da vaše putovanje bude nevjerojatno iskustvo za oboje, prenosi Rover.

1. Rezervirajte letove unaprijed

Planovi putovanja u zadnji tren znatno otežavaju putovanje sa psima ili mačkama. Kada imate kućnog ljubimca o kojem morate razmisliti, dobro planirajte prije rezerviranja sljedećeg odmora. Ne samo da trebate imati dovoljno vremena da dogovorite putovanje sa svojim psom, već je također važno rezervirati dovoljno rano kako bi zrakoplovna tvrtka mogla ugostiti vašeg krznenog prijatelja.

2. Istražite prije nego krenete

Iako vaše sljedeće putovanje može biti odmor iz snova za vas, to ne znači da će biti tako za vaše štene. Mnogi važni čimbenici mogu utjecati ili uništiti vaše putovanje kada putujete sa psom. Na primjer:

Je li mjesto na koje putujete kulturološki prihvatljivo za pse ili druge kućne ljubimce?

Je li vaš smještaj prihvatljiv za kućne ljubimce?

Je li susjedstvo dobro za kućne ljubimce?

Ako nisu navikli na veliki grad, ljubimci bi mogli biti pod stresom zbog užurbanih ulica. Gdje god idete, potražite dobre staze za šetnju ili parkove prilagođene psima, pogotovo ako vaš ljubimac nije naviknut na prometnu gužvu.

A tu je i kretanje s vašim psom. Dopušta li sustav javnog prijevoza kućne ljubimce? Možete li uzeti taksi ili unajmiti automobil sa svojim ljubimcem? Jesu li aktivnosti koje želite obavljati prikladne za kućne ljubimce?

Zahvaljujući internetu, prilično je jednostavno napraviti ovo istraživanje unaprijed. Što više znate, veća je vjerojatnost da ćete uživati u putovanju sa svojim psom.

3. Razgovarajte sa svojim veterinarom

Čak i ako je vaš pas iskusan putnik, važno je provjeriti sa svojim veterinarom prije nego što odvedete svog ljubimca na novo mjesto. Pitajte o regionalnim razlikama u cjepivima, s bilo kakvim zdravstvenim problemima koji uključuju putovanje.

Vaš veterinar također može imati dobre savjete kako spriječiti da se vaš ljubimac osjeća preopterećeno tijekom putovanja i dolaska na novo mjesto. Ako dođe do promjene vremenske zone, također možete zatražiti njihove prijedloge o održavanju najboljeg rasporeda za vašeg ljubimca.

4. Provjerite zakone o putovanju kućnih ljubimaca na vašem odredištu

Ako sljedeće putovanje s vašim psom uključuje prelazak granice, izuzetno je važno detaljno istražiti prije ulaska u avion. Prilikom odvođenja kućnih ljubimaca u nove zemlje često postoje zahtjevi koji uključuju pokazivanje dokaza o imunizaciji, a ponekad čak i razdoblje karantene.

Ovo je također vrijeme da provjerite hoće li zračna luka u koju letite prihvatiti vašeg ljubimca kroz carinu i imigraciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close