Za rastopiti se

VIDEO Dupin doplivao do obale i družio se s kupačima

Društvenim mrežama kruži simpatičan i kratak snimak na kome se vidi dupin koji je doplivao do obale i uživao u druženju sa jednim mladićem.
Lifestyle / Životinje | 25. 08. 2024. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlazak na more uvijek je poseban, a većina kupača se potajno nada da će možda imati priliku vidjeti i jednu od najinteligentnijih životinja iz morskih dubina, a to je upravo pošlo za rukom plivačima u Rijeci, na plaži Ploče.

Društvenim mrežama kruži simpatičan i kratak snimka na kojoj se vidi dupin koji je doplivao do obale i uživao u druženju sa jednim mladićem.

Kako je ispričao čitatelj 24sata.hr, koji je spomenutom mediju poslao ovu snmku, dupin se zadržao oko 15 minuta. Kupači ovu životinju nikada nisu vidjeli tako blizu obali.

"Za rastopiti se", "Predivno", "Kakav doživljaj", "Oni su jako inteligentni. Ne bi došao da nije mislio da je sigurno", "Dupin - divna i plemenita životinja koja u čovjeku vidi prijatelja", neki su od komentara ispod video zapisa na TikToku.

Inače, dupini se generalno dobro slažu sa ljudima i rijetki su napadi dupina na čovjeka, a znanstvenici ističu da ove životinje imaju moždane stanice posvećene racionalnom razmišljanju, baš kao i ljudi.

Dupini mogu prepoznati svoj odraz u ogledalu, imaju vještine rješavanja problema i složene emocije poput empatije.

@24sata ‘Došao nam je skroz blizu i ostao 15 minuta’ #24sata #rijeka #hrvatska #dupin original sound - 24sata
Kopirati
Drag cursor here to close