Hit parfem

Hoće li ovo proljeće BiH mirisati na Sauvage?

Lifestyle / Moda | 25. 01. 2022. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od kada se pojavio 2015. godine, muški miris DIOR Sauvage postigao je izuzetan uspjeh. Njegov vrtlog svježine osvojio je cijeli svijet i čini se da ga ništa ne može zaustaviti, što pokazuje činjenica da je prošle godine postao najprodavaniji parfem na svijetu, i to ne samo među muškim parfemima, nego i muškim i ženskim zajedno. U 2021. svake tri sekunde se prodavala jedna boca Sauvage mirisa.

Sauvage je vrlo brzo zaveo javnost širom svijeta, do 2017. godine bio je lider na tržištu u Engleskoj i Italiji za muške i ženske mirise zajedno. Prošle godine je također postigao podvig osvajanja zavidne pozicije najprodavanijeg parfema u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je također napredovao do prvog mjesta u prodaji za muško tržište u Francuskoj, prenosi FBL.ba.



Avantura je započela 2015. godine, izvanrednom kompozicijom Françoisa Demachyja, tadašnjeg Diorovog kreatora parfema, koji je odlučio da kombinira živahne i izdašne reggio bergamot i amber woods note.

Parfemski fenomen, Sauvage je izrastao u pravi univerzum koji sadrži toaletnu vodu, parfemsku vodu i parfem, kao i, odnedavno, eliksir, koji pomiče granice neviđenim koncentracijama mirisa. Sauvage je 2021. godine također otvorio put novoj generaciji Dior mirisa koji slijede održivi put ispunjavajući ga 100%.

Kopirati
Drag cursor here to close