Skupo brate

Butici u Mostaru: Ponuda robe gotovo identična, Kinezi podignuli cijene

Lifestyle / Moda | 06. 11. 2013. u 17:19 G.P.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je davno postao prepoznato mjesto za shopping za ljude iz cijele Hercegovine, ali i iz susjednih zemalja. Ono što je ga je stavilo na 'shopping kartu' zasigurno su butici koji su doslovno na svakom drugom koraku. No, s vremenom ta se slika Mostara promijenila, budući da su butici počeli nuditi odjeću oja je gotovo identična, a jedina razlika je u cijenama.

Identična ponuda butika može se shvatiti s jedne strane budući da svi žele kupiti i imati ono što je u modi, no s druge strane da se građanima ponudi drugačija i nesvakidašnja odjeća ona bi zasigurno pronašla kupce.

Podrijetlo robe u mostarskim buticima je zaista šaroliko. Odjeća dolazi iz raznih zemalja svijeta, od Italije, Turske, do Kine, što se zasigurno odražava i na njezinu kvalitetu. Kada je kvaliteta u pitanju, građanima se često događa da robu 'masno' plate, a da im dotraje jako brzo, odnosno da cijena ne opravdava kvalitetu. Tako se na primjer događa da džemper koji ste platiti 50 KM, nakon kraćeg nošenja se rastegne, izgubi oblik, te se na njemu počnu skupljati tzv. 'mucice'. Slične stvari se događaju i sa majicama.

Obuća je također jako upitne kvalitete, te se često prodaje obuća neprilagođena obliku stopala i bez odgovarajućih uložaka.

No, unatoč navedenom, cijene odjeće i obuće su realne, i može se reći da su u skladu sa životnim standardnom, no ono što je primijećeno je da su cijene robe u tkz. 'kineskim trgovinama' porasle. Tako se često događa da odjeću koju kupite u 'Kineza' platite gotovo kao i u ostalim manjim gradskim buticima, ako ne i više. Važno je napomenuti da je odjeća u kineskim trgovinama, gotovo ista kao i u ostalim buticima.

Mostar ima dovoljno stanovnika koji su skloni modnom eksperimentiranju i sigurno ne bi žalili izdvojiti veću količinu novca za odjeću kada bi bili sigurni da će odjeća koju kupe opravdati kvalitetom i dugotrajnošću. S obzirom da postoji interes, postavlja se pitanje kada će vlasnici butika početi prodavati kvalitetnu robu po realnim cijenama sa dozom kreativnosti?!

Kopirati
Drag cursor here to close