Make up trendovi

Make up navike Mostarki: Što vole i u čemu griješe?

Lifestyle / Moda | 29. 10. 2013. u 15:49 G.P.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trendovi u šminkanju konstantno se mijenjaju kao i svim drugim modnim područjima. Mostarke ove jeseni nose ruževe jakih boja, tuš, te debele i nacrtane obrve. Ovo sve je karakteristično za modni izričaj 50-tih i 60-tih godina.

Većina djevojaka u Mostaru preko dana nosi umjereniji make up, dok se za večernji izlazak odluče jače našminkati, što je i preporuka kozmetičara.

''Za dnevni make up potrebna je umjerenost i minimalizam. Puder, tko ga nosi naravno, zatim rumenilo, maskara, crna olovka, sjaj za usne ili ruž, te sjenila nježnijih i zemljanih tonova trebaju činiti dnevni look. Za večernji look preporučujem jacu šminku, sa malo sjajnijim sjenilima, naravno tko voli", rekla je Martina Zovko vlasnica Salona ljepote Martina.

Ono u čemu djevojke u Mostaru najčešće griješe je odabir pudera.

''Djevojke često pogriješe odabir nijanse pudera, dogodi se da odaberu presvijetal ili pretaman puder, te njime pokušavaju pokriti nedostatke na licu. Ono sto je potrebno je najprije staviti dobru podlogu, odnosno odgovarajuću kremu ili neki primer, te onda puder koji odgovara vašoj boji tena. Djevojke u Mostaru također pretjeruju u crtanju obrva. Deblje obrve sada jesu trend, ali debljinu i boju obrva je bolje prilagoditi obliku lica i očiju ", otkrila je Martina za Bljesak.info.

Šminkanje čini svakodnevnicu gotovo svih djevojaka u Mostaru, no za posebne prilike ipak se odluče prepustiti u ruke profesionalaca. Tada pored cjelokupnog make up-a koji podrazumijeva stavljanje podloge odnosno pudera, sjenila, olovke, tuša, većina djevojaka odluči i stavi i umjetne trepavice, kako bi začinile svoj look.

Kako smo saznali cijena šminkanja kod kozmetičarki u mostarskim kozmetičkim salonima iznosi 50 do 60 KM, što mnogim djevojkama nije teško izdvojiti.

Kopirati
Drag cursor here to close