ePorodilje

6.853 porodilja se prijavilo za potporu od 1.000 KM

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava.
Lifestyle / Obitelj | 27. 06. 2024. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je kako je do danas, na aplikaciji ePorodilje registrirano ukupno 6.853 korisnica.

''Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslano na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslane na verifikaciju'', navedeno je.

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava.

''U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija sa bazom podataka IDDEE-a, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu'', navedeno je u priopćenju ministarstva.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. jula ove godine.

''Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u narednim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close