Čestitke mladencima

Mostar: Stole i Marija Dujmović proslavili 50. godina braka

Stole i Marija Dujmović iz Cima proslavili su proteklog vikenda veliki jubilej - 50 godina braka.
Lifestyle / Obitelj | 12. 08. 2024. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Framost  / Mostar: Stole i Marija Dujmović proslavili 50. godina braka

Stole i Marija Dujmović iz Cima proslavili su proteklog vikenda veliki jubilej - 50 godina braka.

''Iskazujemo zahvalnost bogu za njegov dar, i čestitku vama, ‘zlatnim mladencima’, koji ste to doživjeli”, rekao je fra Luka na misi za mladence održanoj na isti datum kad su se i vjenčali prije 50 godina u Franjevačkoj crkvi u Mostaru.

Stole je rođen 13.1.1942. u Ciimu u roditelja Stojana Dujmovića i Jele Džidić. Majka jela je rodila 4 djece i Stole joj je bio najmlađe dijete, a imao je tek 2 dana kad mu je umro otac. Snijeg je bio do pasa i fratar koji je vodio sprovod ujedno je i Stolu krstio. Stole je odrastao uz brata Slavka, danas ‘ćavara’ i uz sestre Danui Stanu.

Nakon temeljnog školovanja, Stole završava i srednju strojarsku i kasnije i strojarski fakultet, javlja Framost.

Marija je rođena 22.7.1951. godine u Ilićima na Markića Glavici i ona je najmlađe dijete u svojih roditelja Stanka Markića i Zore Šarac. Temeljno školovanje pohađala je u vrelu Radobolje a potom u I Osnovnoj, potom završava taru gimnaziju i nakon gimnazije upisala je i pohađala 2 godine prava, nakon čega se udaje za Stolu.

Kad je majka Šarčuša pitala Mariju što prekida studij i što se udaje, mora li, Marija je pravnički odgovorila: ''Došao je Stoli vakat da se ženi…''.

Vjenčali su se 10.8.1974. godine u Franjevačkoj u Mostaru… Uz kumove Franju Bracu Šarca i rodicu iz amerike Zorku Mateo.

U braku im je bog podario dvoje djece: Marijanu i Vedrana. Dobili su zeta Zokija i nevjestu Ivanu… Dočekali su i četvero unučadi Denisa i Davida i Karlu i Patrika.

Stole je bio uposlenik Tehnozavoda, Aluminija i Interinvesta, a Marija elektro prometa, a više godina radila je u obiteljskom OPG-u – praveći svijetu pite.

 

Kopirati
Drag cursor here to close