Međunarodni dan djeteta

U Mostaru će se obilježiti Međunarodni dan dječjih prava

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava bit će upriličen Dan otvorenih vrata u Plesnom studiju Flash
Lifestyle / Obitelj | 16. 11. 2018. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetog studenog 1959. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Deklaraciju o pravima djeteta, a 20. studenog 1989. godine usvojila je Konvenciju o pravima djeteta.

Obilježavanje 20. studenog, Međunarodnog dana dječjih prava ima za cilj skretanje pažnje na dječja prava u cijelom svijetu. Tim povodom, Plesni studio ''Flash'' iz Mostara u saradnji sa Muzičkim centrom ''Pavarotti'' oragnizira Dan otvorenih vrata koji će biti ispunjen raznovrsnim sadržajem i kreativnim radionicama za djecu različitog uzrasta.

Sve radionice će se održati u Muzičkom centru ''Pavarotti''.

Planirane su sljedeće aktivnosti:

  • Imam pravo da se igram (17:00h – 18:00h) – plesna radionica za djecu uzrasta od 7 do 10 godina koju će predvoditi Nejla Pekušić, trenerica Plesnog studija Flash
  • Djeca crtaju prava (18:00h – 19:00h) – likovna radionica za djecu uzrasta od 4 do 7 godina koju će predvoditi prof. slikarstva i likovne kulture Jasmina Rebac
  • Djeca Predavači (17:30h – 18:00h) – mini prezentacija u kojoj će djeca govoriti o svojim pravima i prezentirati ih svojim vršnjacima
  • #GoBlue Interaktivna radionica (18:00h – 18:30h) za djecu uzrasta od 10 do 13 godina, koju će predvoditi Maja Džakula, dipl. psihologinja i edukantica iz integrativne dječje i adolescentne psihoterapije.
  • #GoBlue Yoga za djecu (18:30h – 19:00h) uzrasta od 10 do 13 godina, koju će predvoditi Lamia Peco, polaznica Yoga Allience International India School
  • Dress code za sve radionice je plava majica

''Svi predavači i voditelji radionica su prihvatili naš poziv i pristali sudjelovati u aktivnostima – na volonterskoj bazi, te im se ovim putem iznimno zahvaljujemo za njihov doprinos u realizaciji #GoBlue kreativnih radionica'', rekli su organizatori.

Broj sudionika radionica je ograničen, svi zainteresovani se mogu prijaviti putem službene PS Flash facebook stranice.

Zaštitni znak #GoBlue

Zaštitni globalni znak ovogodišnje UN-ove kampanje povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava jeste nošenje plave majice ili plavih odjevnih detalja 20. studenog, te korištenje oznake #GoBlue na društvenim mrežama – ovo je način na koji svaki pojedinac može promovirati dječija prava i utjecati na svijest javnosti o ovoj tematici.

Plesni studio Flash od 2012. godine aktivno obilježava Međunarodni dan dječjih prava, te svake godine organizira prikladne sadržaje za djecu Mostara.

Djeca su najosjetljivija grupa koju trebamo svi zaštititi i pomoći im da imaju sretno i zdravo djetinjstvo koje zaslužuju, ističe se u priopćenju za javnost PS Flash Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close