Stiže 50.000 ljudi?

Idete na Thompsonov koncert u Imotskom? Ove informacije će vam dobro doći

Samo dva dana poslije prvi je Thompsonov samostalni koncert nakon duže stanke. Ulaznice su rasprodane u samo jednom danu.
Lifestyle / Zabava | 05. 08. 2024. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novijoj povijesti Imotskog sigurno će ostati upamćen mjesec kolovoz koji je upravo počeo.

Nakon proslave blagdana Gospe od Anđela, nebeske zaštitnice grada, pa večeri borilačkih vještina, na redu su dva koncerta koji bi prema posljednjim najavama mogli okupiti i do 50 tisuća posjetitelja.

Stižu posjetitelji iz cijelog svijeta 

To je veliki broj i za gradove poput Zagreba i Splita, a kamoli ne za mali Imotski koji i ovako, kada su samo stanovnici u njemu, muku muči s parkirališnim prostorom, piše Slobodna Dalmacija.

A kada u takav prostor dođe pedesetak tisuća ljudi s tisućama automobila, sigurno će biti "veselo", ali i izazovno za sve službe u gradu.

U utorak, 6. kolovoza, na stadionu Gospin dolac održat će se veliki koncert. Pjevaju Mate Bulić i Dražen Zečić, a kao gost Marko Perković Thompson. Karte su rasprodane već dva i pol mjeseca, a očekuje se više od 20 tisuća ljudi.

Video: M. P. Thompson i Hrvatske Ruže - Ako ne znaš šta je bilo (OFFICIAL VIDEO)

Samo dva dana poslije prvi je Thompsonov samostalni koncert nakon duže stanke. Ulaznice su rasprodane u samo jednom danu.

Najavljen je dolazak posjetitelja i iz Australije, SAD-a, Kanade i Čilea, da ne govorimo o zemljama Europske unije, Bosni i Hercegovini i cijeloj Hrvatskoj.

Organizator događaja koji je unajmio gradski stadion tvrdi da je "učinio sve da u suradnji s policijom, vatrogascima, Hitnom medicinskom pomoći i komunalnim službama bude pokrivena sigursnot gostiju".

Narukvice umjesto ulaznica 

Postavit će se posebne mape gdje će biti osigurano parkiranje te će biti uređen zaštićen koridor za hitne slučajeve.

Umjesto ulaznice, svaki posjetitelj imat će narukvicu putem koje će moći ulaziti i izlaziti sa stadiona.

Narukvice se preuzimaju skeniranjem ulaznica na lokacijama: parkirališta robne kuće "IMA" i "Pizza Grill Ferrum", Poduzetničko-poslovna zona, "Izvođač niskogradnja" i kod spomenika Mercedesu.

"Lokacije su strateški raspoređene kako bi se svim posjetiteljima omogućio brz i neometan pristup punktovima i brzo preuzimanja narukvica. Preporučujemo da prije preuzimanja narukvica provjerite lokaciju koja će vam najviše odgovarati, posebno onima koji stižu iz udaljenijih mjesta.

Narukvice se mogu preuzeti na dan koncerta (utorak) od 10 sati do 21 sat na navedenim lokacijama. Za svaku vrijedeću ulaznicu može se preuzeti po jedna narukvica.

Ako ste kupili više ulaznica, preuzimate onoliko narukvica koliko ulaznica posjedujete. Napominjemo da se samim skeniranjem i preuzimanjem narukvica ulaznice poništavaju te nakon toga više nije moguće ponovno preuzeti narukvicu.

Ulazak na stadion s narukvicama je moguć na dan događaja od 17 sati kada počinje prigodni program DJ-a prije samog koncerta izvođača.

U stadion nije dozvoljeno unositi: hranu i piće, velike kišobrane, pirotehniku, oštre predmete te općenito predmete koji na bilo koji način mogu ugroziti sigurnost posjetitelja", doznala je Slobodna Dalmacija od organizatora.

Plan prometa 

Policija je na nogama već desetak dana. Razrađen je detaljan plan prometa i označene su ulice koje će biti bez automobila.

Za sav promet bit će ograničene zone u ulicama: Jezeranska, Petra Vrdoljaka, Dinka Štambaka, Ante Starčevića, Šetalište Stjepana Radića, Kralja Tomislava, Nikole Šubića Zrinskog, Kralja Zvonimira i Vlade Gotovca, osim vozila žurnih službi i stanara, kao i vozila s pravom prednosti prolaska.

Privremeno će jednosmjerne postati ulice Bruna Bušića (smjer istok-zapad), Blajburška (smjer zapad-istok), Fra Stjepana Vrljića (smjer istok-zapad), Josipa Mladinova (smjer sjever-jug) i Put Gojka Šuška (smjer istok-zapad).

Za parkiranje vozila policija napominje kako će se kao parkiralište koristiti dio ulice Bruna Bušića, Fra Stjepana Vrljića, Vladimira Nazora, Josipa Mladinova, Blajburška ulica i Put Gojka Šuška, kao i sva ostala pogodna proširenja u širem dijelu grada, a koja su dostupna građanima.

Inače na samom stadionu napravljeni su evakuacijski izlazi, strogo se prati i mogući dolazak gledatelja na rubove strmih litica posebno sa sjeverne i istočne strane Gospina doca. Lijepo je uređena vip loža sa stolovima i svim popratnim sadržajima.

Meteorolozi i za utorak i za četvrtak najavljuju lijepo vrijeme. Ostaje samo da sve prođe u najboljem redu, pa da tako Imotski u svojoj novijoj povijesti upiše i ove događaje.

Kopirati
Drag cursor here to close