J. Lo

Jennifer Lopez navršila 55 godina života

Glumila je u 30-ak filmova od kojih su najzapaženiji Ćelija, Vjenčanje iz vedra neba, Dogodilo se na Manhattnu, Jeste li za ples i Za sve je kriva svekrva. Osvojila je ALMA nagrade za najbolju glumicu.
Lifestyle / Zabava | 24. 07. 2024. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka glumica, pjevačica i producentica Jennifer Lynn Lopez, često zvana nadimkom J.Lo, danas je navršila 55 godina života.

Rođena je u New Yorku 24. srpnja 1969. godine, a roditelji su joj podrijetlom Portorikanci. Njena majka, Guadalupe Rodríguez, teta je u vrtiću, a njen je otac, David Lopez, informatičar.

S 19 godina samostalno si je financirala tečajeve plesa i pjevanja. Godine 1987. imala je manju ulogu u filmu My Little Girl. Nakon mjeseci provedenih na raznim audicijama za plesne uloge u spotovima dobila je nekoiliko uloga u rap spotovima.

Bila je i pozadinska plesačica tijekom nastupa sastava New Kids on the Block na Američkim glazbenim nagradama s pjesmom "Games". Godine 1990. dobila je svoj prvi stalni posao kao "Fly Girl" u komediji In Living Color.

Ubrzo je dobila ulogu plesačice u spotu za pjesmu "That's the Way Love Goes" pjevačice Janet Jackson.

Glumila je u 30-ak filmova od kojih su najzapaženiji Ćelija, Vjenčanje iz vedra neba, Dogodilo se na Manhattnu, Jeste li za ples i Za sve je kriva svekrva. Osvojila je ALMA nagrade za najbolju glumicu u filmovima Selena, Daleko od očiju i Anđeoske oči.

Video: Top 10 Best Jennifer Lopez Movie Performances

Godine 1999. objavila je svoj debitantski album On the 6. Dvije godine kasnije objavljuje svoj drugi, ujedno i najuspješniji, album J. Lo. Već sljedeće godine objavljuje svoj prvi album s remiksevima J to tha L-O!: The Remixes, koji postaje četvrti najprodavaniji album s remiksevima.

Iste godine objavljuje svoj treći studijski album This Is Me... Then, koji je dospio na drugo mjesto američke ljestvice albuma, kao i njen četvrti album Rebirth tri godine kasnije. Godine 2007. objavljuje svoj prvi album na španjolskom jeziku Como Ama una Mujer, te album Brave.

Nakon trogodišnje diskografske stanke, u svibnju 2011. pod diskografskom kućom Island Def Jam objavljuje album Love?. Prvi singl s tog albuma On the Floor osvaja ljestvice diljem svijeta te postaje njezinim najuspješnijim singlom u osam godina.

Video: Jennifer Lopez - Love Don

Udavala se nekoliko puta, odnosno bila je u vezi sa zvijezdama kao što su Ojani Noa, Cris Judd, Sean Combs (Diddy, Puff Daddy i P. Diddy), Ben Affleck te Marc Anthony.

Nakon što je započela vezu s Benom Affleckom, javnosti su bili poznati imenom "Bennifer".

S Anthonyjem ima dvoje djece, blizance Maximiliana Davida i Emmu Maribel. S njim je prekinula vezu 2011. godine, a službeno su se rastali 2014. godine.

Od 2011. do 2016. imala je "on-off" vezu s Casperom Smartom. Godine 2017. započela je vezu s igračem bejzbola Alexom Rodriguezom. Zaručili su se 2019. godine, ali su prekinuli početkom 2021. godine.

U proljeće 2021. godine obnavlja vezu s Benom Affleckom za kojeg se udala u srpnju 2022. godine. 

Video: Jennifer Lopez - Jenny from the Block (Official HD Video)
Kopirati
Drag cursor here to close