Austrijski bal

Kao iz bajke - haljine s dvora i bal

U sarajevskoj Vijećnici održan Austrijski bal, bajka trajala ranih jutarnjih sati
Lifestyle / Zabava | 09. 06. 2024. u 08:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti Austrijski bal u Bosni i Hercegovini otvoren je u subotu navečer u jednom od najljepših objekata regije, sarajevskoj Vijećnici.

Sarajevsku balsku bajku uveličalo je 700 umjetnika iz BiH, regije, Europe, pijanista Robert Verner. Prvi put nastupa i Sarajevska filharmonija, a ovaj bal će ostati upamćen i po tome što je prvi put u Europi, u Sarajevu, izvedena plesna točka Corte el Bonche.

Foto: Fena / U sarajevskoj Vijećnici održan Austrijski bal


Gala večer počela je u 20 sati, goste koji su defilirali crvenim tepihom pratio je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, a fanfare su označile službeni početak bala.

Šesnaest mladih debitanata, započeli su svoj prvi ples, a nakon toga je podij bio otvoren za plesne performanse gostiju, ljubitelja klasičnog plesa, salse, tanga, opere, baleta.

Foto: Fena / U sarajevskoj Vijećnici održan Austrijski bal

Na ovom sarajevskom balu, između ostalih, nastupio je i prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dobitnik brojnih nagrada i priznanja, bariton Marko Kalajanović.

Sudjelovanje na balu uzimaju i plesni par Lovro Petraković iz Hrvatske i Adriana Glowacka iz Poljske koji nastupaju na međunarodnim turnirima pod našom zastavom, Sensual bachata s El Panuelo koreografijom, KUD Jedinstvo iz Splita s točkom Hrvatskog salonskog kola, Bella Arte iz Sarajeva.

Plesnu salsa točku Mambo Madness predstavljaju dvije plesne grupe Baila Conmigo i La Negrita iz Splita.

Foto: Fena / U sarajevskoj Vijećnici održan Austrijski bal

Grad Beč je i ove godine poslao poklone za sve dame.

Trajanje programa bilo je planirano do tri sata ujutro.

Organizatori Austrijskog bala u BiH su Udruženje Austrijski bal u BiH, Grad Sarajevo, uz podršku Delegacije Europske unije u BiH i Veleposlanstva Republike Austrije u BiH.

Foto: Fena / U sarajevskoj Vijećnici održan Austrijski bal
Kopirati
Drag cursor here to close