Kralj popa i zvijezda filma

Michael Jackson i Farrah Fawcett preminuli istog dana u istome gradu

Michael Jackson proglašen je mrtvim u Medicinskom centru Ronald Reagan Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu, manje od pet kilometara od mjesta smrti Farrah Fawcett u bolnici Saint John’s Health Center u Santa Monici.
Lifestyle / Zabava | 25. 06. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dr news / Farrah Fawcett i Michael Jackson

Na današnji dan prije 15 godina, 25. lipnja 2009. umrli su Farrah Fawcett i Michael Jackson, u razmaku od nekoliko sati.

Michael Jackson proglašen je mrtvim u Medicinskom centru Ronald Reagan Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu, manje od pet kilometara od mjesta smrti Farrah Fawcett u bolnici Saint John’s Health Center u Santa Monici (obje se te bolnice nalaze na širem području Los Angelesa).

Budući da je smrt Michaela Jacksona, koja se dogodila pod prilično nerazjašnjenim okolnostima, zaokupila golemu pažnju javnosti, smrt Farrah Fawcett ostala je u razmjernoj sjeni.

Ova je poznata glumica preminula od karcinoma u bolnici Saint John’s Health Center u kalifornijskom gradu Santa Monici (šire područje Los Angelesa). Uoči smrti nekoliko se godina borila s rakom, što je uključivalo kemoterapiju i kirurške operacije.

Svoju borbu s bolešću opisala je i u dokumentarnim filmovima, za što je posmrtno nominirana za nagradu Emmy.

Foto: Povijest.hr / Zvijezda Michaela Jacksona uvijek je u cvijeću

Michael Jackson

Ikona pop glazbe Michael Jackson rođen je kao 8. dijete u siromašnoj obitelji 29. kolovoza 1958. godine.

Njegovi roditelji Joseph Joe Jackson i Katherine Esther bili su Afroamerikanci porijeklom s američkog juga. Premda su živjeli u skromnim uvjetima, odgojili su devetero djece (deseto dijete umrlo je ubrzo po porodu). Cijela brojna obitelj živjela je u nevelikoj kući sa samo dvije spavaće sobe, na adresi 2300 Jackson Street u Garyju.

Zanimljivo je da je svih devetero djece postalo poznatim glazbenicima. Osam od devet njih posjeduje zlatnu ploču (svi osim La Toye Jackson). Zanimljivo je i da je Michael jedini član obitelji koji je do sada preminuo. 

Po redu starosti Michaelova braća imaju imena: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i Randy. Tri sestre su Rebbie, La Toya i Janet (koja je ujedno i najmlađa od svih). Poznatu grupu Jackson 5 činilo je petero najstarije braće (Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i Michael).

Michael je solo karijeru započeo je 1971. godine dok je još uvijek bio član toga sastava. U kasnijim godinama u javnosti je često nazivan "Kraljem popa". Pet njegovih solo studijskih albuma jedni su od najprodavanijih na svijetu: Off the Wall (1979.), Thriller (1982.), Bad (1987.), Dangerous (1991.) i HIStory (1995.).

Početkom osamdesetih godina 20. stoljeća postao je glavna figura u popularnoj glazbi i prvi afroamerički zabavljač koji je stekao velik publicitet na MTV-u.

Scenskim nastupima i videospotovima Jackson je popularizirao veliki broj plesačkih tehnika kao što su "robot" i "moonwalk". Njegov svojstven glazbeni zvuk utjecao je na mnoge suvremene izvođače hip hopa, popa te ritma i bluesa. 

Foto: Getty Images / Pokojna glumica Farrah Fawcett 

Farrah Fawcett

Mary Farrah Leni Fawcett rođena je u gradu Corpus Christi, Teksas, 2. veljače 1947. godine.

Karijeru je počela krajem 60-ih godina u serijama "I Dream of Jeannie", "Flying Nun" i "Partrids Family". Godine 1973. udala se za glumca Leeja Majorsa u čijoj je seriji : "Six Million Dollar Man" nekoliko puta i gostovala. K

ada joj je karijera krenula producenti Aaron Spelling i Leonard Goldberg angažirali su je u mega hitu "Charliejevi anđeli" u kojima je zarađivala tada basnoslovnih 10.000 dolara po epizodi. No, suprugu se nije sviđala njezina stalna zaposlenost, pa je njemu za ljubav 1977. godine napustila seriju u koju se ponovno vraća nakon sudske tužbe s producentima. B
rak je okončan 1979. godine kada je Farah počela izlaziti s najvećom ljubavi svoga života, Ryanom O'Nealom, s kojim je proživjela 17 turbulentnih godina i s kojim ima sina Redmonda. Unatoč stalnim optužbama da glumica uživa u opijatima, Farrah to nikada nije potvrdila.

Farrah je otkrila da boluje od raka debeloga crijeva 2006. godine, a godinu dana nakon toga je održala konferenciju za novinare na kojoj je objavila da se izliječila. No, ubrzo potom rak se vratio te je Fawcett otišla na alternativni tretman u Njemačkoj koji joj nije mnogo mnogo pomogao.

U travnju 2009. godine rak se proširio i na jetru te je od tada glumica liječena u bolnici u Los Angelesu, gdje je i preminula u 62. godini života.

Kopirati
Drag cursor here to close