Počinje 3. smotra saveza izviđača

'Pod istim krovom' na Boračkom jezeru

Posebna pažnja posvećena je edukativnim aktivnostima koje naglašavaju značaj očuvanja prirode i kulturnog naslijeđa.
Lifestyle / Zabava | 15. 07. 2024. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas, 15. srpnja, počinje najveći događaj za mlade ovog ljeta na Boračkom jezeru - 3. Smotra Saveza Izviđača Federacije Bosne i Hercegovine "POD ISTIM KROVOM".

Smotra Saveza Izviđača Federacije BiH (SIFBIH) ponosno najavljuje svoju treću manifestaciju, koja će okupiti više od 1000 sudionika i gostiju iz preko 30 gradova i 6 zemalja, čineći je najvećim organiziranim boravkom u prirodi za mlade u Bosni i Hercegovini. Ovaj osmodnevni događaj, koji se poklapa s važnim jubilejima, nudi sudionicima ne samo priliku za stjecanje novih vještina, iskustava i prijateljstava, već i jedinstvenu priliku da se upoznaju s bogatom kulturnom baštinom Bosne i Hercegovine i prirodnim ljepotama Boračkog jezera.

Video: 3. SMOTRA SIFBIH-a

Tijekom trajanja Smotre, sudionici će imati priliku da kroz raznovrsne programe fokusirane na sigurnost, zaštitu životne sredine, mirovno obrazovanje i interkulturalnu suradnju, prodube svoje znanje i vještine.

Posebna pažnja posvećena je edukativnim aktivnostima koje naglašavaju značaj očuvanja prirode i kulturnog naslijeđa, čime se doprinosi podizanju svijesti među mladima o važnosti zaštite okoliša i kulturnih vrijednosti.

Pored edukativnog značaja, Smotra značajno doprinosi turizmu promovirajući prirodne ljepote i kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine. Posjetitelji će imati priliku da istraže slikovite pejzaže Boračkog jezera, uživaju u raznovrsnim kulturnim manifestacijama i dožive autentično bosanskohercegovačko gostoprimstvo. Na ovaj način, Smotra ne samo da jača međunarodne veze, već i obogaćuje turističku ponudu zemlje, promovirajući je kao destinaciju koja nudi nezaboravna iskustva u prirodi, navode iz Saveza izviđača Hercegovine.

Motivacija članova Saveza, sadržana u sloganu '?Pod istim krovom'', odražava njihovu posvećenost ostavljanju svijeta boljim nego što su ga zatekli.
U vrijeme kada adolescenti i mladi u Bosni i Hercegovini i regionu nemaju priliku kroz redovno formalno obrazovanje posjetiti i upoznati svoje vršnjake preko entitetskih i državnih granica, izviđački kampovi postaju za njih posebno dragocjeni, kažu izviđači.

Smotra SIFBIH je upravo takav događaj koji omogućava mladima da grade prijateljstva, razvijaju svoje sposobnosti i stvaraju nezaboravne uspomene u okruženju koje ih inspirira i motivira.

Kopirati
Drag cursor here to close