Schwarzenegger kao seksualni predator

Seksualno uznemiravanje: Spriječili dodjelu odlikovanja slavnome glumcu

Mediji podsjećaju kako je bivšeg Mister Univerzuma uoči izbora za guvernera Kalifornije čak šest žena optužilo za seksualano uznemiravanje, odnosno zlostavljanje.
Lifestyle / Zabava | 06. 12. 2017. u 01:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda akcionih filmova i bivši guverner američke države Kalifornija, glumac Arnold Schwarzenegger (70), u novije vrijeme na udaru je optužbi za masovno seksualno uznemiravanje žena.

Upravo kad mu je organizacija "California Common Cause" namjeravala dati priznanje zbog podrške manjinskim grupama u američkom društvu, tome se usprotivila feministica Karen Pomer, koja stoji na čelu jednog pokreta aktivista.

Nazivajući ga serijskim seksualnim zlostavljačem, započela je akciju prikupljanja potpisa protiv Schwarzeneggera. Sve to spriječilo je njegovu nazočnost na svečanoj večeri organizacije "California Common Cause".

"Common Cause mi je jamčio da Schwarzenegger neće dobiti odlikovanje, a njemu su kazali kako njegova prisutnost na toj svečanosti nije poželjna", kaže aktivistica Pomer.

Ova organizacija je to u međuvremenu potvrdila izjavom kako glumac neće doći na njihovu svečanost i kako neće dobiti nikakvo priznanje.

Mediji podsjećaju kako je bivšeg Mister Univerzuma uoči izbora za guvernera Kalifornije čak šest žena optužilo za seksualano uznemiravanje, odnosno zlostavljanje.

On se tada branio kako su to insinuacije njegovih političkih protivnika, priznavši ipak da se prema ženama nije uvijek odnosio u najboljoj maniri, te se ujedno i ispričavao zbog toga.

"Točno je da sam prilikom snimanja filmova uradio neke stvari koje nisu bile primjerene, ali sam ih ja tada doživljavao kao igrariju. Sad shvaćam da sam ljude uvrijedio", kazao je Schwarzenegger 2003.

Jedna od njegovih kolegica, Miriam Margolyes, kazala je prošle godine kako je Schwarzenegger "bio prava svinja" za vrijeme snimanja filma "End of Days" (1999.).

"Ulazio je u razgovor sa svim ženama koje su mu bile atraktivne. Bio je umišljen, što nije čudo s obzirom da je bio bodybuilder iz Austrije koji je postao svjetska zvijezda", kazala je Margolyes o njemu.

Vjerojatno se ni ona nije ranije odlučila govoriti o tome kako ne bi došla u potencijalno neugodnu situaciju. Na koncu, to što je, kako tvrdi, vidjeli i doživjela, nije moglo zauvijek ostati u njoj.

Karen Pomer i njezina grupa i dalje su vrlo oštri prema Schwarzeneggeru.

"SAMO seksualno uznemiravanje?  Što je s pokušajem silovanja? Jedna je žena ispričala šokantnu priču novinarima LA Timesa ... ", objavila je Pomer na Twitteru.


Kopirati
Drag cursor here to close