1 600 vrtnih patuljaka

Kućica patuljaka

Lifestyle / Putujte s nama | 16. 07. 2011. u 12:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi rekord u zanimljvim hobijima definitivno je odnio umirovljeni čistač iz Velike Britanije Ron Broomfield koji je pretvorio svoju kuću u svetište patuljaka, tako što je prikupio 1 600 komada.

Sedamdesetsedmogodišnjak je postao opsjednut patljucima prije pedeset godina kada je kupio malenu grupu za svoj vrt.

Od tada je skupio izvanrednu zbirku kojom ispunjava svoj vrt i svaku sobu kuće, misli da posjeduje količinu u vrijednosti 40 000 £, piše Daily mail.

Broomfield je razvio toliku ljubav prema patuljcima da se i sam oblači u odijelo patuljka dva puta tjedno kada ide u nabavku. "Neki ljudi mi se smiju i upiru prstom u mene kada sam u svojoj odori, ali mene to ne zanima" rekao je Broomfield.

Njegov dnevni boravak, soba kuhinja i kupaonica su obložene policama po kojima su izloženi patuljci.

"Ja ih jednostavno volim. Oni su tako mali i sretni i uvijek imaju osmijeh na licu" rekao je Broomfield.

"Ja nisam oženjen, ali da budem iskren ovdje nema mjesta za žene" rekao je
Broomfield, te dodaje kako čak posjeduje i dnevnik u kojemu se nalaze detalji svakog od patuljaka koji je dobio, iako nemaju svi imena, piše Daily mail.

"Moja obitelj i prijatelji mi vole kupovati patuljke povodom rođendana ili za blagdane, ali se uvijek bore s tim da se sjete koji od patuljaka posjedujem, da ne bi kupili dupli"

Kako kaže stravstveni ljubitelj patuljaka, prije su figurice bile puno jeftinije oko 1£ svaki, a sada su im cijene oko 250 £, te ne želi razmišljati uopće o tome koliko je novaca do sada potrošio na svoje malene prijatelje. 

Kopirati
Drag cursor here to close