Dar najmlađih

Mali Mostarci novac za izlet ustupili za pomoć mjestima zahvaćenim poplavama

Lifestyle / Putujte s nama | 26. 05. 2014. u 10:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 25. svibnja predstavnici Osnovne škole ''Mujaga Komadina'', direktor Semir Šejtanić, nastavnik Adis Zukić i roditelji: Artem Raljević i Juso Kafadar posjetili su mjesta u Bosni pogođena velikim nepogodama.

Cilj posjete bio je da prenesu pozdravi građana Mostara narodu pogođenim poplavama i da im poruče da znaju da nisu sami i napušteni, te da im se uruči pomoć koju su donirali roditelji, učenici i zaposlenici Osnovne škola „Mujaga Komadina“ Mostar.

Učenici Osnovne škole ''Mujaga Komadina'', uz suglasnost roditelja, odrekli su se djelomično ili u cijelosti svog novca koji je ove godine bio namijenjen za izlete i ekskurzije, te donirali zajednički sa zaposlenicima i školom onima kojima je pomoć najpotrebnija. U toj akciji sakupljeno je 3992,00 KM.

S tim sredstvima izvršena je nabavku 100 paketa hrane i 100 paketa higijene te su podijelili na licu mjesta, izravno ljudima, iz ruke u ruku, u općini Maglaj, mjesnoj zajednici Bijela ploča i Donji ulišnjak.

Jedan paket, koji je bio identičan za svaku kuću sadržavao je jedan kruh, litar mlijeka, 1,5 l vode, 1,5l soka, 1 kg. tjestenine ( makaroni, špageti ), 1.kg.riže, pileće paštete, 2 konzerve ribe, 1 goveđi gulaš, 1 vispak kokošija ( goveđa ) juha, 1 začin vegamix ( vegeta ), 0,50 kg kave, 1 kg šećera, 2 sapuna, 3 kg deterdženta za pranje rublja, 2 rukavice ( gumene i obične radne ) 1 svijeću,1 litar šampon za kosu, 1 litar deterdženta za suđe, 1 pasta za zube, 1 četkica za zube, 1litar sredstva za čišćenje, te gumene čizme.

''Osnovna škola ''Mujaga Komadina'' Mostar zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji. Posebna hvala, i to sa ponosom ističemo, našim roditeljima bez čije pomoći i učešća ova akcija se ne bi mogla realizirati'', priopćeno je iz škole.

Kopirati
Drag cursor here to close