Humanitarna akcija

Odazovite se apelu za pomoć obitelji Petričušić

Lifestyle / Putujte s nama | 18. 06. 2014. u 18:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih općine Posušje nastavlja s radom. Početkom malonogometnog turnira ''Torcida kup 2014'', gdje također sudjeluju u organizaciji zajedno sa voditeljom projekta, dopredsjednikom Vijeća mladih i predsjednikom Kluba navijača Hajduka ''Torcida Posušje'', Tinom Šušnjarom, Vijeće mladih općine Posušje uključuje se u humanitarnu akciju za pomoć obitelji Petričušić.

Tijekom ovoga turnira i većine događaja u sklopu manifestacije ''Posuško lito'' biti će postavljene kutije za donacije za izgradnju kuće obitelji Petričušić, uz nazočnost naših članova.

Cilj ove humanitarne akcije je olakšati život obitelji Petričušić. Obitelj Petričušić, otac Jozo, invalid domovinskog rata i majka Zdravka, nezaposlena, imaju šestoro djece.

Tri sina, Goran rođen 14.6.1984. godine, Filip rođen 16.7.1989. godine i Branimir rođen 09.8.1993. godine., boluju od progresivne mišićne distrofije. Nepokretni su, kreću se u invaldiskim kolicima.

Ocijenjeni su kao 100%-tni invalidi i potrebna im je stalna pomoć i njega. Kao takvima, potrebno im je sagraditi kuću za život invalida, jer sadašnja obiteljska kuća u kojoj žive nije prilagođena uvjetima, koji su njima potrebni.

Na takav način omogućili bi im slobodno kretanje po kući, ostali bi živjeti u svojoj obitelji i sredini, a olakšali bi roditeljima koji su primorani nostiti ih na rukama u čestim situacijama.

Obitelj nije u financijskoj mogućnosti, pa se obratila svim relevantin institucijama u općini Posušje. Općinsko vijeće općine Posušje dodijelilo je besplatno građevinsko zemljište obitelji Petričušić. Centar za socijalni rad Posušje prati obiteljsku situaciju. Ovu akciju vodi Mjesna zajednica Zagorje uz suglasnost Općinskog načelnika i Župnog ureda Zagorje.

''Na ovakvu akciju smo se odlučili nakon razgovora sa članovima obitelji i predsjednikom odbora za izgradnju kuće, te uz njihovu suglasnost provodimo istu, kako bi omogućili svim građanima, koji mogu, da svojim skromnim prilogom pomognu.

Ljeto je pred nama, razni programi i događaji, prilike na kojima možemo pokazati svoje srce. Završetkom manifestacije „Posuško lito“, završiti će i ova naša akcija, a nakon toga ćemo prikupljenja sredstva uplatit na transkacijski račun za izgradnju kuće obitelji Petričušić u UniCredit Bank.

Pozivamo sve Vas, dragi sugrađani, da zajedno pomognemo našim prijateljima. Izdvojimo mali dio od sebe i pomozimo onima, kojima je pomoć zaista potrebna'', priopćilo je Vijeće mladih općine Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close