'Dobrice'

Paketići za SVE: Pomozimo da što više djece s osmijehom na licu i nadom u srcu dočeka Novu godinu

Lifestyle / Putujte s nama | 27. 11. 2013. u 07:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Paketići za SVE" je humanitarna akcija Udruženja altruista "Dobro" pokrenuta prije šest godina u Sarajevu, a koja za cilj ima prikupljanje i podjelu novogodišnjih paketića mališanima (1-8 godina) iz obitelji u stanju socijalne potrebe.

Ove godine, kao i prethodne grupa volontera/ki iz Mostara odlučila je pokrenuti akciju i na lokalnoj osnovi, u želji da omoguće i siromašnoj djeci Mostara da osjete radost novogodišnjih praznika kao i njihovi vršnjaci.

Akcija je u Mostaru počela 26.11.2013., a okončat će se 22.12.2013.

Faza prikupljanja priloga u stvarima i novcu, i ujedno i faza prikupljanja imena djece - potencijalnih korisnika ove akcije završit će 22. prosinca, nakon čega slijedi faza pakiranja paketića i organizacije podjele.

U Mostaru su oformljena punktovi za donošenje priloga u stvarima i novcu (prikupljaju se slatkiši, igračke, šalovi, kape, rukavice, školski pribor, knjige, slikovnice - ukratko, sve ono što smo kao djeca zamišljali ili još uvijek zamišljamo da naš savršeni paketić treba sadržavati), te čak preko 30 punkta za donošenje priloga u novcu, a organiziraju se i vikend-akcije u 5 prodajnih centra u Mostaru.

'Dobrice', kako se odmila nazivaju volonteri/ke Udruženja DOBRO, su mlade, aktivne i duhom bogate osobe, studenti/ce sa Univerziteta "Džemal Bijedić" i Sveučilišta Mostar kao i učenici/e srednjih škola širom Mostara.

Podsjetimo, Udruženje altruista DOBRO je neprofitno udruženje altruista koje djeluje u interesu svih marginaliziranih grupa uključujući obitelji u stanju socijalne potrebe a posebno djecu iz takvih obitelji.

Akcija se realizira isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih osoba. U prethodnih pet godina volonteri/ke Udruženja Dobro su, zahvaljujući nesebičnoj podršci upravo gore navedenih, u ovoj akciji pripremili i podijelili preko 7 000 novogodišnjih paketića za djecu iz gradova širom Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar, Zenica, Travnik, Goražde, Zvornik, Stolac, Jablanica, Doboj, Vitez, Jajce, Ključ, Srebrenik i mnogi drugi gradovi), uključujući i djecu iz povratničkih obitelji. Više informacija o prethodnim akcijama možete naći na web stranici www.dobro.ba.

 

Sve informacije i upite vezane za akciju u Mostaru, te prijave ukoliko se želite pridružiti akciji, volontirati i pomoći, možete dobiti od koordinatorice za Mostar Lea Muhović (060/ 331 35 27; lea_isakovic@live.com; FB grupa: Paketići za SVE - Mostar).

Identifikacijski broj: 4201126030002 . Raiffeisen bank 1610000055480034

Također, ukoliko se odlučite pripomoći akciju novčanom donacijom, to možete učiniti putem transakcijskog računa.

Uplate možete izvršiti na transakcijski račun Udruženja altruista DOBRO: Raiffeisen Bank BiH d.d.

Broj računa: 1610000055480034
Sa naznakom: "Paketići za SVE - Mostar"
Uplate van BiH:
Raiffeisen Bank BiH d.d.
IBAN: BA391610600002202657
SWIFT: RZBABA2S

Iskreno se nadamo da će se ostvariti naš zajednički cilj: da što više djece s osmijehom na licu i nadom u srcu dočeka Novu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close