Velika humanitarna akcija

Prikupljanje baby odjeće za Odjele porodiljno i neonatologija SKB Mostar

Lifestyle / Putujte s nama | 13. 02. 2015. u 13:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika humanitarna facebook akcija Hercegovine pod nazivom ''Za taj mali osmijeh'' kojom se želi prikupiti dodatna oprema za novorođene beba Odjela porodiljnog i neonatologije Kliničkog bolničkog centra Mostar počinje u nedjelju 15. veljače 2015. godine.

Sedmodnevnu akciju su predložile, a ujedno i realiziraju članice facebook grupe ''Porodiljno Mostar Iskustva'', mame koje su rodile u Mostaru kao i one koje čekaju bebe.

Olakšati boravak bebama u bolnicama

Po gradovima i manjim mjestima su imenovane organizatorice koje su se dobrovoljno javile, a zadužene su za skupljanje donacija, davanje informacija te širenje samog projekta na društvenim mrežama i putem medija, do završetka akcije 21. veljače 2015. godine.

''Cilj je dodatno opremiti navedene odjele baby potrepštinama kako bi boravak u bolnici bebama bio što ugodniji. Obzirom kako KBC Mostar već prima određene donacije u svrhu boljeg i kvalitetnijeg obavljanja posla i pružanja usluga svojim pacijentima, utvrdili smo što je točno potrebno od odjeće kako ih ne bi zatrpali nepotrebnim stvarima. Mogu se donirati dječje gegice jednodijelne ili dvodijelne (veličine 56, 62 i 68), bodiji navedene veličine dugih rukava, pamučne pelene, čarapice, kapice, rukavice, baby dekice. Robica ne treba biti nova, ali svakako treba biti s popisa i iskoristiva za dugotrajnije korištenje'', ističe organizatorica za Čitluk Suzana Pehar Bošnjak.

Organizatorice na terenu pokušavaju ostvariti suradnju sa svojim župnim uredima koji bi svojim sudjelovanjem dodatno doprinijeli akciji, priopćeno je.

Raspored po gradovima:

Čapljina – Darija Babić i Vrtić Cvitak (u vrtićkim prostorijama se skupljaju donacije zasad)
Čitluk – Suzana Bošnjak (Dječji butik u Rudarskoj ulici)
Mostar – Kristina Knezović Mujezinović
Široki Brijeg – Katarina Lovrić
Rasno – Ivana Skoko (Župni ured)
Posušje – Marija Ivanković Banozić (Poslovni prostor obitelji Boras, između Dragoja benz i igrališta, donacije se skupljaju u subotu 21.veljače od 14 do 19 sati)
Rakitno – Kristina Pavković
Grude – Ivana Šimić (gradski park u subotu 14. veljače od 14-18 sati)
Drinovci – Della Grubišić
Šuškovo naselje, Modrič, Bobanovo selo, Stolac – Martina Perić Jozepović
Ljubuški - Suzana Grgić (Prostorije udruge Duga, svaki dan od 16 do 18sati)
Ružica Džajić Bebek - Vitina

Ukoliko ima zainteresiranih za pokrivanje gradova u Hercegovini koji nisu navedeni, iz grupe apeliraju da se jave porukom na stranicu.

Akcija službeno završava dana 22. veljače kada će se prikupljene donacije uručiti osoblju KBCa Mostar, za odjele porodiljnog i neonatologije.

''Uključimo se u što većem broju u veliku humanitarnu akciju ''Za taj mali osmijeh'', čarapice po čarapice, bodi po bodi, kapica po kapica… nije mnogo, a bebama će značiti puno. Za naše bebe'', poručuju organizatori akcije.

Iskustva iz bolnice na jednom mjestu

Stranica je osnova od strane nekolicine žena iz Hercegovine koje su željele podijeliti svoja iskustva s poroda sa ostalim ženama.

''Iznenadili smo se, jer je prvih nekoliko dana doživjela pravi bum! Javljale su se žene iz sve više gradova, i kao munja proširila se po društvenoj mreži'', izjavili su organizatori.

Na njoj možete pročitati različite savjete o pripremi za porod, što trebate ponijeti u bolnicu za sebe i svoju bebu, kakva je procedura, kakva su iskustva s različitim doktorima, i još mnogo tema koje žene slobodno postavljaju i komentiraju vezano za trudnoću, porod, ali i o dojenju, hranjenju, kupanju, presvlačenju beba itd.

 

''Dobro bi bilo kada bi se uključili i doktori ginekolozi te pedijatri koji bi davali stručne odgovore ženama vezanima za njihove probleme oko trudnoće i poroda'', rekla je Suzana Bošnjak, organizatorica iz Čitluka.

Kopirati
Drag cursor here to close