Opsjednutost kulturom

Produžila jezik da bi pravilno izgovarala korejski

Lifestyle / Putujte s nama | 14. 08. 2011. u 08:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rhiannon Brooksbank-Jones je mlada britanska studentica, koja je veliki ljubitelj korejske kulture. Rhiannonina ljubav prema korejskoj kulturi prerasla je u opsjednutost, jer je dala kirurški produžiti jezik kako bi bolje govorila korejski.

19-godišnja Rhiannon Brooksbank-Jones će krenuti na studij korejskog jezika i kulture, a njen san je živjeti tamo nakon završenog fakulteta.

Dok je pohađala satove korejskog jezika, nije mogla proizvesti određene zvukove, njen zubar joj je rekao da je to zbog toga što joj je jezik kraći od prosječnog. Rhiannon se odlučila otići na operaciju, kojom joj je jezik produžen za jedan centimeter, što su odobrili i njezini roditelji.

"Operacija je bila jedino rješenje. Ne možete samo rastegnuti svoj jezik. Neki ljudi mogu misliti da je to malo ekstremno, ali ja sam perfekcionist. Moj izgovor je zvučao vrlo strano, ali sad mogu govoriti korejski s njihovim naglaskom", izjavila je Rhiannon britanskim medijima

Rhiannon je učila korejski dvije godine, savladala ga odlično, ali je imala problema s izgovorom, a sada može izgovarati riječi s pravim korejskim naglaskom. "Kad se odluči za nešto, ona za tim ide punim srcem", rekla je njena majka koja je u potpunosti podupire

Kopirati
Drag cursor here to close