Maira Brkić

Prva žena lovočuvar u Federaciji BiH

Lifestyle / Putujte s nama | 21. 04. 2014. u 06:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na polaganju za lovočuvara koje je organizirao Savez lovačkih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine 5. travnja ove godine u Sarajevu djevojka iz Gračanice Maira Brkić, inače diplomirana ekonomistica, položila je za lovočuvara i tako postala jedina žena u Federaciji BiH s ovim zvanjem.

Nakon što su joj prije nekoliko dana javili rezultate, radost je podijelila prvo s roditeljima, ocem Muhibijom i majkom Sabinom.

Maira je, inače, strastveni lovac, a lovački ispit položila je 2010. godine kao član Lovačkog društva "Podozren" iz lukavačkog naselja Devetak. Voli prirodu, druženje i lov. Odsad će biti lovočuvar i brižljivo čuvati divljač od lovokradica.

- Od 59 kandidata, lovaca koji su se našli na polaganju, bila sam jedina žena. Kolege lovci su me ispočetka gledali malo s čuđenjem, kao da su se pitali otkud ja među lovočuvarima, ali, kada su saznali za moj hobi i reference, sve im je bilo kristalno jasno. Na testiranju smo popunjavali zapisnike o zatečenom stanju u lovištu, popunjavali prijave o privremenom oduzimanju ulova u krivolovu i sredstava za lov. Kažu da je ispit položio mali broj lovaca - rekla je simpatična Maira za Dnevni avaz.

Maira Brkić je, inače, jedna od 500 visokoobrazovanih nezaposlenih mladih ljudi na Birou za zapošljavanje u Gračanici.

Ekonomiju, Odsjek za porezni sustav, diplomirala je s desetkom na dobojskom fakultetu.

Kopirati
Drag cursor here to close