Moskva

Redukcija na bazenu: Kupanje ograničeno na 120 minuta - cijena 40 eura

Lifestyle / Putujte s nama | 26. 07. 2011. u 12:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tropske vrućine ni ovog ljeta nisu zaobišle Moskvu. Iako su ove nedjelje izmjerena najviše ovogodišnje temperature (33 stepena Celzijevih), prošlogodišnji rekord zabilježen na današnji dan (37,5) neće biti nadmašen, priopćili su u moskovskom Hidrometeorološkom zavodu.

A ima i onih kojima nije do gužvi na bazenima pa naprave svoj bazen u pick up automobilu. Kako to izgleda, pogledajte u videu.

Svaki od nekoliko moskovskih otvorenih bazena krcat je kupačima od ranog jutra do večeri, a zadržavanje na bazenima ograničeno je na 120 minuta kako bi što više ljudi dobilo priliku da se okupa i rashladi, prenose agencije.

Cijene karata na bolje uređenim bazenima kreću se oko 40 eura za dvosatni boravak. Nešto jeftinije je uživanje na plažama uz obalu rijeke Moskve na kojoj nema kupanja, ali ima ležaljki i tuševa i gdje boravak nije vremenski ograničen.

Naravno, tu je i besplatno kupanje u mnogim gradskim fontanama u koje mladi uskaču bez mnogo razmišljanja.

Dobra vijest je da, za razliku od prošle sušne godine, ovog ljeta nema požara kakvi su bjesnjeli u okolini Moskve. Moskovljani svjedoče da za vrijeme prošlogodišnjih požara tjednima nisu otvarali prozore kako bi spriječili prodiranje dima u stanove, zbog čega je vrućina bila još nesnosnija.

Ovogodišnjim ljetnim pljuskovima koji su bili česti tijekom srpnja radovali su se i mladi i stari, bogati i siromašni, jer zahvaljujući njima nije prijetila opasnost od požara. Meteorolozi su najavili da će i ovaj tjedan, najtoplija ove godine, biti završena pljuskom.

Prosječna temperature u srpnju u Moskvi od kada se bilježe podaci iznosi oko 23 stupnja, dok je najniža ikada izmjerena bila samo 1 stupanj iznad nule.

Kopirati
Drag cursor here to close