Mostarska vrana

Šta je tim vranama?

Lifestyle / Putujte s nama | 13. 06. 2011. u 07:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar - Svjedočenju jednoga našeg sugrađanina o čudnovatoj vrani koju je fotografirao prošle subote nismo pridavali značajnu pozornost dok jutros na jednom od hrvatskih portala nismo pročitali priču o zagrebačkoj vrani koja je napala najmanje četvero ljudi.

Mostarska vrana, barem prema riječima našeg sugrađanina, nije nikoga ozlijedila.

Fotografija je nastala u južnom mostarskom naselju Luka, a kako nam je rekao autor, vrana mu je privukla pozornost dok je skakutala među spomenicima na obližnjem haremu.

Mobitelom ju je pokušao fotografirati, ali se skrila iza jednoga od nadgrobnih spomenika. Prilikom drugog pokušaja fotografiranja, vrana je uzletjela ispred njega i prešla mu neposredno iznad glave. Tada je i nastala ova fotografija.

U razgovoru s još par stanovnika Luke doznali smo kako je, vjerojatno ista vrana, napala jednu ženu u parku dok je sjedila na klupi. Drugi pričaju kako je vrana dresirana, da je netko drži kao kućnog ljubimca, dok se treći kunu kako su joj na kandžama vidjeli i prsten …

U svakom slučaju, nama se svidjela fotografija i trenutak kada je vrana uhvaćena u letu.

Za sve ostale panične stvari o pobuni ptica, napadima pobješnjelih životinja ili ukletim demonima, ovdje nema mjesta … zasada.

Kopirati
Drag cursor here to close