Najnovije istraživanje

Crte vašeg lica otkrivaju kakve su vam seksualne namjere!

Lifestyle / Seksualnost | 15. 02. 2013. u 17:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li za ozbiljnu vezu ili "skok preko plota"? Možda za prijateljstvo ili samo romansu? Crte vašeg lica razotkrivaju sve!

Jeste li se ikada na prvom spoju zapitali kakve namjere ima vaš sugovornik, jesu li njegove namjene prema vama ozbiljne ili samo trenutni hir? No, britanski znanstevnic misle kako već samo jedan pogled na lice čovjeka razotkriva sve njegove seksualne namjere i govori više nego tisuću riječi.

Da je to istina, svjedoče rezultati istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji, u kome je sudjelovalo 700 heteroseksualaca starijih od 20 godina. Svi su bili mišljenja da se seksualne namjere i očekivanja pojedinaca s lakoćom mogu pročitati sa lica osobe. U rezultatima su naveli kako su bitni oblik lica, veličina nosa i oblik očiju.Žene tako misle da su muškarci koji imaju muževnije poteze, četvrtasto lice, veliki nos i male oči većinom za kratku avanturu.

A muški je dio sudionika u istraživanju bio mišljenja kako žene sa senzibilnim punim usnama i velikim očima nesvjesno šalju poruku kako su spremne na avanturu.

Ako vam se rezultati istraživanja čine poput "na vrbi svirale", moramo vam reći kako je čak 72% sudionika istraživanja - prilikom gledanja fotografija pojedinaca - pravilno ocijenilo seksualne namjere fotografiranih osoba. A rezultati istraživanja objavljeni su i u znanstenom časopisu Evolution and behaviour.

Kopirati
Drag cursor here to close