Onda više puta

Dobar seks traje 13 minuta

Lifestyle / Seksualnost | 01. 05. 2014. u 10:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji seks ne bi trebao trajati ni previše kratko ni previše dugo. Dobar seks traje obično do 13 minuta, sve iznad toga se smatra predugim, a ispod toga, prekratkim vođenjem ljubavi, navodi portal SuperŽena, televizijske kuće B92.

U ovo idealno vrijeme ne računa se predigra, koja se prema preporuci znanstvenika nikako ne treba preskakati niti skraživati. Da bi seks bio uspješan, preporučuje se što duža predigra.

Istraživanje su porveli članovi udruženja za seksualnu terapiju i istraživanje, gdje su sudjelovali psiholozi, fiziolozi, socijalni radnici i terapeuti za brak.

Ukupno 34 stručnjaka složilo se da je najpoželjnije trajanje seksualnog odonsa, počev od penetracije do ejakulacije, od sedam do 13 minuta.

Ovim se konačno i srušio mit o maratonskom, višesatnom seksu. Usprkos znanstvenom istraživanju, mnogi ispitanici smatraju kako im seks treba trajati duže od 30 minuta.

"Važno je da se razbiju mitovi o višesatnom seksu i da se muškarci i žene ohrabre stvarnim podacima kako bi se sprječila pojava nezadovoljstva kod partnera“, zaključili su znanstvenici.

Kopirati
Drag cursor here to close