Puno, puno

Evo koje su zdravstvene benefiti seksa

Donosimo popis na što sve redoviti seks pozitivno utječe.
Lifestyle / Seksualnost | 20. 08. 2024. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seks ne služi samo za povezivanje partnera i intimnost, on donosi puno zdravstvenih benefita poput manje stresa, bolji san, ojačava imunitet. Donosimo popis na što sve redoviti seks pozitivno utječe.

Smanjuje stres:

Kad ste pod stresom, vaše tijelo izlučuje kortizol. Ako ga imate previše, možete se osjećati napeto i istrošeno. Seksom dobivate više endorfina (hormona sreće), koji vam kortizol vraća u normalu.

Poboljšava san:

Seksom organizam izlučuje prolaktin, koji regulira zdravi i dubok san.

Jača imunitet:

Seks poboljšava imunitet stvaranjem veće količine antitijela koja se lakše bore protiv virusa i bakterija koje napadaju izvana.

Pomaže kod menstrualnih bolova:

Tijekom menstruacije se mišići maternice grče, a orgazmi mogu pomoći kod opuštanja. Ako ne preferirate seks tijekom menstruacije, i masturbacija pomaže.

Seksom do boljeg mentalnog zdravlja:

Tijekom spolnog odnosa se oslobađaju hormoni sreće i povećava bliskost s partnerom. Neka istraživanja tvrde da redovit seks može smanjiti depresiju.

Osnažuje mišiće zdjelice:

Tijekom orgazma, vježbate mišiće koji podržavaju sve važne organe koji se nalaze u zdjelici. Ti su mišići važni i tijekom postizanja orgazma, pa ćete češćim 'korištenjem' i lakše do zadovoljstva.

Može poboljšati zdravlje srca:

Seks povećava broj otkucaja srca, poboljšava cirkulaciju i pomaže u održavanju krvnog tlaka. Neka istraživanja sugeriraju da redovan seks kod mlađih, zdravih muškaraca može smanjiti rizik od srčanih problema kasnije u životu.

Seks može smanjiti rizik od raka prostate:

Istraživanja pokazuju da muškarci koji češće ejakuliraju mogu imati manji rizik od raka prostate i do 20 posto.

Dobrobiti za opće zdravlje:

Uvedite redovan seks u svoju rutinu, jer on regulira hormone i kroz vrijeme će vam donijeti sretniji i zdraviji život.

Kopirati
Drag cursor here to close