Branitelji Krista

Meksičke vlasti uhitile sljedbenike sekte koja je prakticirala seksualno ropstvo

Lifestyle / Seksualnost | 30. 01. 2013. u 14:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksičke vlasti uhitile su sljedbenike bizarne sekte koja je prakticirala seksualno ropstvo, priopćile su u utorak meksičke vlasti.

Sekta "Defensores de Cristo" odnosno "Branitelji Krista" navodno je regrutirala žene kako bi imale seksualne odnose s Španjolcima koji tvrde da su reinkarnacija Isusa Krista, javio je AP.

Sljedbenici su bili podvrgnuti prisilnom radu ili pružanju seksualnih usluga uključujući prostituciju.

Savezna policija i agenti meksičkog Instituta za imigraciju izvršili su početkom tjedna raciju u kući u blizini Nuevo Lareda preko granice s Laredom u Teksasu. Pronašli su sljedbenike kulta, među kojima su bila i djeca, kako žive u nehigijenskim uvjetima.

Institut je naveo u priopćenju da je 14 stranaca uhićeno u raciji i predati su tužiteljstvu gdje čekaju podizanje optužnice.

Među zatvorenim su šest Španjolaca, i po dvije osobe iz Brazila, Bolivije i Venecuele. Jedna osoba je iz Argentine i jedna iz Ekvadora. Španjolsko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da su uhićeni španjolski državljani.

Institut je također priopćio da je pronađeno 10 Meksikanaca u kući, većinom žena, a one su navodno žrtve bizarnog kulta.

Tužiteljstvo je priopćilo da je istraga i dalje u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close