Antistres

Marijana Zubac predstavlja projekt ''Vrati se prirodi''

Projekt je jednostavan - idemo planinariti, bez senzacije, jer zbog senzacije i jesmo pod stresom. Pobrinuli smo da je sve sigurno, te nas vode profesionalni penjači iz HPD Prenj. Uživat ćemo, povezati se s prirodom i nastojati to usvojiti kao naviku
Lifestyle / Zdravlje | 06. 10. 2022. u 09:50 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi projekt "Vrati se prirodi" powered by Jana, koji organizira Marijana Zubac, ambasadorica zdravog životnog stila iz mostarskog NutriCENTRA.

Projekt "Vrati se prirodi" privlači ljude iz drugih gradova, čak i država!

Foto: PR / Marijana Zubac, direktorica Nutricentra u Mostaru

Možete li nam reći više o projektu "Vrati se prirodi", što je izazvalo ovakav interes?

Moram biti iskrena da sam i sama u čudu zbog interesa, ali to je samo pokazatelj da djelovanje NutriCENTRA pokretačko. Ovaj efekt imali smo i kod projekta "ŽENA ŽENI" kada smo se osvrnuli na prevenciju zdravlja. Ljudi žele promjene, ali im treba poticaj, a nama očito dobro ide.

Projekt je jednostavan - idemo planinariti, bez senzacije, jer zbog senzacije i jesmo pod stresom. Pobrinuli smo da je sve sigurno, te nas vode profesionalni penjači iz HPD Prenj. Uživat ćemo, povezati se s prirodom i nastojati to usvojiti kao naviku.

U pozadini Vaših projekata je uvijek neka dublja poruka, što ovim projektom poručujete?

Prethodni projekti su bili edukativni i interaktivni, ali imam osjećaj da je ljudima dosta definicija i propovijedi.

Nedostaje nam zraka. Jedemo bez reda. Ne hodamo. Neprirodno se držimo. Zatvoreni smo. Sve je umjetno. Zato smo bolesniji - odmakli smo se od prirode. Poruka je lagana : "Vrati se prirodi", tu podrazumijevamo i prirodnu hranu, kretnju i odmor.

Spominjete i mentalno zdravlje, kakav utjecaj pravilna prehrana i kretanje imaju na mentalno zdravlje?

Odgovaramo sa DA/NE ili eventualno smajlićima. Pa nismo roboti, nešto krivo radimo. Potiskuju se emocije, stres i mišljenja. Ne znam, nisam psiholog da znam definirati, ali znam da nismo roboti, a ponašamo se tako.

Zahvaljujem se osviještenim firmama i brendovima koji su nam omogućili ovaj projekt : Jana, Franck, Premier, Nelt, Zott protein, a projekt je podržao i Grad Mostar.

Je li ostalo još mjesta za prijavu?

Nadam se da nećemo morati nikoga odbiti, sponzori su se pobrinuli za kapacitet koji smo očekivali. Međutim, prvi dan je kapacitet popunjen. Dati ću sve od sebe, da svi prijavljeni krenu na ovu self-care rutu, kako bi usvojili naviku boravka u prirodi, gdje zapravo i pripadamo!

Kopirati
Drag cursor here to close