Jednostavno je...

Evo kako se riješiti modrica u najkraćem roku

Modrice su noćna mora svake osobe, posebno jer dugo zacjeljuju, no mi vam donosimo savjete kako ih se riješiti što brže.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 06. 2024. u 11:30 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ima li išta gore nego kad se u brzini slučajno udarite od kut stola? Ta oštra bol je nešto što nikom ne bi poželjeli a modrica koja nastane nakon nje još manje.

Ove tamne i ružne mrlje nastaju kad puknu krvne žile, puštajući krv u okolno tkivo. Osim što na dodir bole, izgledaju ružno te vam donosimo najbolje savjete kako ih se riješiti u najkraćem roku.

Ohladite mjesto udarca

Kod udarca je bitno reagirati što prije, kako bi izbjegli pojavljivanje modrice. Na mjesto udarca odmah stavite led zamotan u krpu, no pazite da hladnoćom ne bi oštetili tkivo.

Nakon par sekundi držanja leda na bolnom mjestu, odmaknite led pa ga nakon par trenutaka ponovno vratite. Led će spriječiti da se modrica proširi te će bol biti manja.

Koristite prirodni gel ili kremu

Nakon pola sata hladnih obloga, vrijeme je za gelove ili kreme na prirodnoj bazi. Možete mjesto udarca namazati gelom od aloa vere ili kremom od nevena. Njihova ljekovita svojstva će pomoći kod oporavka tkiva te će sve brže zarasti.

Također, ako pri ruci imate kupus, isijecite ga na par mjesta i stavite kao oblog na bolno mjesto. Ako to učinite odmah nakon hladnih obloga, modrice skoro da i neće biti. Poznato je da modrice kod zarastanja mijenjaju boje od plave, crvene, ljubičaste pa sve do žute no s pravilnom njegom kože, možete pospješiti ovaj proces.

Ako ste zakasnili, koristite tople obloge

Ako je prošlo puno vremena od udarca i modrica je već vidljiva, koristite tople obloge jer oni pomažu kod oporavka. Također, dobro bi bilo lagano masirati mjesto udarca jer se tako sprječava širenje modrice. Nosite tople obloge koliko god možete jer zaista pomažu u ovakvim situacijama.

S čime još tretirati modrice?

Ocat

Dovoljno je da komad vate namočiti običnim kuhinjskim octom te njime povremeno namažete mjesto udarca. Ocat je osim sredstva za čišćenje odličan saveznik u borbi protiv komaraca i stvaranja podljeva. Ako nemate vremena za stalno mazanje i držanje obloga, ovo je pravi izbor za vas.

Ananas i papaja

Ove dvije vrste voća su odličan izbor za rješavanje modrica u najkraćem roku. Sadrže enzime koji razgrađuju zgrušanu krv i smanjuju upalu. Dovoljno je samo komadić ananasa ili papaje staviti na bolno mjesto te čekati da se podljev smanji.

Kopirati
Drag cursor here to close