Rastući s djecom

Izazovi roditeljstva: Kako se nositi s dječjim tantrumima i agresijom

U novoj epizodi podcasta "Rastući s djecom", emocionalna trenerica Mirta Šejić Primorac otkriva što se krije iza dječje ljutnje i agresije. Naučite kako prepoznati dublje potrebe djeteta i reagirati s razumijevanjem, čak i u izazovnim situacijama.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 09. 2024. u 20:00 Bljesak.info
Ljutnja, agresivnost i sukobi – Prihvati emociju, korigiraj ponašanje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada djeca izraze svoju ljutnju, prkos ili agresiju, pogotovo na javnim mjestima, roditeljima može biti vrlo izazovno ostati pribran i adekvatno reagirati. U trenucima kada dijete ne može regulirati svoje ponašanje pod navalom snažne emocije kao što je ljutnja, baš tada je ključno razumjeti što se krije iza djetetovog ponašanja.

U prvoj epizodi nove sezone podcasta "Rastući s djecom", gošća Mirta Šejić Primorac, trenerica emocionalne inteligencije i edukantica tjelesne psihoterapije, istražuje kompleksnost dječjih i roditeljskih emocija. Ona ističe važnost razumijevanja dubljih potreba djeteta koje se mogu skrivati iza njegovih agresivnih ispada. 

Mirta Šejić Primorac u svom radu pomaže roditeljima da se povežu s vlastitim emocijama kako bi mogli bolje razumjeti i podržati emocionalni razvoj svoje djece. U razgovoru s njom, istražujemo kako roditelji mogu regulirati svoje reakcije, prihvatiti neugodne emocije te preuzeti odgovornost u odnosu sa svojim djetetom.

„Što je agresivnost veća – to je veći vapaj za pomoć,“ naglašava Mirta u podcastu, dodajući da agresivno ponašanje često ukazuje na djetetovu potrebu za podrškom i razumijevanjem.

U podcastu otkriva i kako postupiti kada dođe do partnerskih sukoba pred djecom, kako i zašto se ispričati djetetu kada pogriješimo, kako širi obiteljski odnosi djeluju na djetetovo ponašanje, te zašto se djeca najčešće najgore ponašaju upravo u prisustvu svojih roditelja. Zašto je to zapravo dobro za roditelje, pogledajte u novoj epizodi.

Podcast uređuje i vodi Ana Pavlović.

Uz nadu da će Vam i ova epizoda biti korisna, zahvaljujemo na povjerenju i pozivamo Vas da se pretplatite na sadržaje portala Bljesak. 

Podcast Rastući s djecom možete pratiti i na Instagramu https://www.instagram.com/podcast_rastuci_s_djecom/

Kopirati
Drag cursor here to close