I'll Be Back

James Cameron ispričao tko je zapravo trebao igrati Terminatora

Lifestyle / Zdravlje | 27. 08. 2017. u 10:01 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultni film "Terminator" o robotu ubojici iz budućnosti, lansirao je Arnolda Schwarzeneggera u svijet slavnih i traženih glumaca, a zapravo mu ta uloga nije bila namijenjena.

Redatelj James Cameron je u jednome razgovoru kazao kako je zapravo O. J. Simpson bio favorit za ovu ulogu, ali se ideja da jedan stasiti obojeni momak kroz Los Angeles progoni bjelkinju samome Cameronu nimalo nije dopala.

Naime, takav poredak stvari u to vrijeme, makar i u jednome SF filmu, bio bi u Americi društveno vrlo neprikladan.

Zbog svega toga, u prvome filmu iz serijala "Terminator", kojega je James Cameron režirao 1984., nije igrao O. J. Simpson.

Ljubitelji filma već odavna znaju kako je u ovom znanstveno-fantastičnom ostvarenju jedan beskompromisni android ubojica na tragu ženi imenom Sarah Connor, sa zadatkom da ju ubije, kako ne bi jednoga dana rodila vođu pobune. Linda Hamilton bila je u ulozi Sarah Connor, a Schwarzenegger spaljuje sve pred sobom kako bi ju uništio.

Prvobitno je pak producent Mike Medavoy nudio O. J. Simpsona za glavnu mušku ulogu, ispričao je James Cameron za 'The Guardian'.

"Mike Medavoy me nazvao jedne noći i kazao 'Bio sam na jednoj zabavi i vidio uloge za tvoj film. Želio bih ti preporučiti O. J. Simpsona kao Terminatora'. Odgovorio sam mu kako je to loša ideja, pitajući ga želi li on da jedan snažni sportaš tamne kože, naoružan nožem i pištoljem, kroz Los Angeles proganja jednu bjelkinju? Ne, mi to sigurno nećemo raditi!", kazao je redatelj.

Slučaj je htio da O.J. Simpson deset godina kasnije bude optužen za ubojstvo svoje prijateljice. Proces koji je potom protiv njega vođen, jedan je od najviše osporavanih u povijesti američke sudske prakse. Oslobođen je optužbi, a između ostaloga i zbog toga što je jednome istražitelju na dušu stavljen rasizam kao motiv.

Kopirati
Drag cursor here to close