VIDEO

Komarci vas grizu više nego ostale? Medicinska sestra pojasnila razloge

"Imate osjećaj da vas komarci grizu više nego prosječnu osobu? Reći ću vam zašto se to može događati", izjavila je Rai u videu objavljenom na Instagramu.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 07. 2024. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada ljude upitate zašto ne vole ljeto, postoje oni koji će vam reći da je to zbog komaraca. Zaista, komarci neke grizu više nego ostale.

Medicinska sestra, Miki Rai, tvrdi da brojni čimbenici utječu na to koliko privlačimo komarce, a oni uključuju krvnu grupu, boju odjeće i količinu ugljičnog dioksida koju izdišemo.

"Imate osjećaj da vas komarci grizu više nego prosječnu osobu? Reći ću vam zašto se to može događati", izjavila je Rai u videu objavljenom na Instagramu.

Prvo je objasnila da komarci preferiraju krvnu grupu 0 u usporedbi s drugim grupama, poput A ili B. Također ih privlače veće količine ugljičnog dioksida u zraku, prenosi Index.hr

"Tako nas komarci navodno pronalaze. Što ste veći, to više ugljičnog dioksida ispuštate, što vas dovodi u opasnost. Također, izdišete više ugljičnog dioksida nakon vježbanja ili u trudnoći, pa biste mogli biti osjetljivi na ugrize kukaca", dodala je.

Na kraju kaže da boja odjeće može privući komarce.

"Studije pokazuju da komarce više privlači odjeća tamnih boja, posebice crvena, narančasta i crna. Dakle, nošenje svijetle odjeće možda bi moglo pomoći", zaključila je.

Prema Healthlineu, na to koliko smo privlačni komarcima, utječu i tjelesni miris i tjelesna temperatura. Istraživanje iz 2002. godine razmatralo je učinke konzumacije alkohola na privlačenje komaraca te je otkrilo da su oni koji su pili pivo bili privlačniji insektima od ljudi koji nisu konzumirali alkohol.

Kopirati
Drag cursor here to close