Probajte!

Mršavljenje: 5 savjeta nakon vježbanja koji će vam pomoći da brzo izgubite težinu

Ljeto je stiglo i svi želimo izgledati najbolje što možemo. Kako bi to postigli, trebate slijediti neka pravila nakon vježbanja, kako se kilogrami ne bi vraćali.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 06. 2024. u 12:35 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako želite brzo izgubiti težinu i brže se oporaviti, svakako slijedite ovih 5 savjeta nakon vježbanja koje vam donosi slavna fitness trenerica Kayla Itsines, prenosi NDTV.

Neki od vas možda radije vježbaju ujutro dok drugo čekaju kraj radnog dana da si daju oduška na treningu. No bez obzira, na koji način vježbate, vrijeme nakon vježbanja je ponekad važnije za gubljenje težine, od onoga što radite na treningu. Slijedi nekoliko savjeta kojih se morate pridržavati kao dio svoje rutine nakon vježbanja.

1. Pijte vodu: nakon treninga svakako popijte malo vode. Pijenje vode nakon treninga pomaže u regulaciji tjelesne temperature i nadoknađuje gubitak tekućine zbog znojenja. Unos vode važan je dio vašeg režima mršavljenja.

2. Ohladite se: Odvojite nekoliko minuta da se pravilno ohladite. Pomoći će u normalizaciji otkucaja srca i također će smanjiti stres u tijelu. Davanjem si vremena za hlađenje, moći ćete odvojiti nekoliko minuta da razmislite o svom vježbanju i vidite svoj fizički napredak.

3. Osvježenje: brzo tuširanje nakon treninga može biti od pomoći. Ne samo da će spriječiti začepljenje vaših pora, nego će vas također ostaviti svježim i punim energije do kraja dana.

4. Istezanje: Istezanje bi svakako trebalo biti dio vaše rutine nakon treninga. Kayla predlaže zadržavanje na jednom istezanju 30 sekundi ili više. To će pomoći u oporavku mišića.

5. Pojedite svoj obrok nakon vježbanja: nakon vježbanja vam je potrebna dopuna. Možete se odlučiti za obrok nakon treninga ili međuobrok nakon treninga, ovisno o tome koliko ste gladni nakon vježbanja.

Dodajte malo proteina u svoj obrok nakon treninga, poput maslaca od kikirikija ili jaja. Nije vam potreban obilan obrok za punjenje goriva nakon vježbanja. Bitno je samo da je zdrav. 

Kopirati
Drag cursor here to close