SKB Mostar

Obilježavanje ''Euromelanoma 2024'': Tri dana dermatoloških pregleda bez narudžbe i uputnice

Tijekom tri dana, od 27. do 29. svibnja 2024. godine u ambulantama Klinike za kožne i spolne bolesti bit će omogućeni dermatološki pregledi.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 05. 2024. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinika za kožne i spolne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar ove godine će u sklopu kampanje ''Euromelanoma2024'' obilježiti Europski dan borbe protiv melanoma.

Tijekom tri dana, od 27. do 29. svibnja 2024. godine  u ambulantama Klinike za kožne i spolne bolesti (Ul. Kralja Tvrtka bb - treći kat) od 12 do 14 sati bit će omogućeni dermatološki pregledi, bez prethodne narudžbe i uputnice.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatni pregledi kože koji bi omogućili rano prepoznavanje raka kože, ali i otkrivanje osoba sa melanomom ili drugim oblicima malignih tumora kože u ranom stadiju, kao i osoba sa povećanim rizikom za oboljevanje.

Budući da je uočavanje promjena na koži moguće na vrijeme otkriti, od velikog je značaja educirati javnost o važnosti redovnog pregleda i samopregleda kože u otkrivanju suspektnih promjena u najranijoj fazi, kada je i mogućnost izlječenja potpuna.

Više informacija o svim aktivnostima kampanje euromelanoma 2024. može se pronaći ovdje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close