Evo i kako

Postanite pozitivnija osoba

Lifestyle / Zdravlje | 01. 09. 2017. u 17:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To je zapisano u ljudskoj prirodi; lakše je misliti negativne misli nego pozitivne.

Život je pun problema i poteškoća pa je lako zaključati se u mentalnu sobu punu crnih misli kojima izazivamo vlastitu nesreću i nove probleme, piše 100posto.hr.

Put do sreće nije jednostavan, pogotovo ako vas ne prati bajna prošlost, no rad na sebi i učenje pozitivnog razmišljanja učinit će čuda za vaše mentalno zdravlje te vas učiniti sretnijom i zadovoljnijom.

Ako ste stalno tužni, nezadovoljni i mrzovoljni, usvojite ova tri ključa koji će vas pretvoriti u pozitivniju osobu.

Sretan start

Sigurno ste ovaj scenarij doživjeli mnogo puta. Navečer odlazite na počinak puni negativnih misli vezanih za događaje na koje više ne možete utjecati ili vaša crna predviđanja vezana za budućnost. Budite se živčani, i dalje razmišljate o svojim crnim opsesijama, a zatim stvari kreću po zlu - najlonke vam pucaju, kava se rasipa po podu, ključ zaboravljate u stanu, a tramvaj kasni dvadeset minuta...Crne misli privlače nevolje i preuzimaju vašu koncentraciju zbog čega vam se i događaju sitne drame poput zaboravljanja ključeva i razbijanja omiljenog tanjura.

Odlučite početi svaki dan s praznim papirom te gledati na novih 24 sata kao na novu priliku. Svako jutro prije ustajanja izdvojite pet minuta, recite sami sebi kako ste sretni što ste živi i u mislima kreirajte najbolju moguću verziju dana koji vas očekuje. Naravno da vam se svi snovi neće ispuniti, ali će vas to kratko maštanje prebaciti u pozitivno raspoloženje uz koje ćete sigurno uspješnije svladati dan.

Zahvalnost

Imate li običaj fokusiranja na sve što je negativno u vašem životu, pokušajte vježbati zahvalnost. Jednostavno zahvalite na svemu što mnogi ljudi u svijet nemaju. Možete biti zahvalni što imate odličan smisao za humor i dobro srce, što imate nekoliko pravih prijatelja, posao, krov nad glavom, što pijete finu kavicu uz slatko pecivo i što imate pravo sami kreirati svoju budućnost. Zahvalnost je važan ključ do pozitivnog načina razmišljanja.

Preskakanje izlika

Tužni ste što imate višak kilograma, što nikako ne možete upoznati nekoga, što hodate pogrbljeno, još niste naučili voziti ili nemate lijepe zube. Poduzmite nešto! Prestanite se sažalijevati i izmišljati isprike za sve što vas je snašlo u životu, napravite plan i popravite sve ono na što zaista možete utjecati. Sreća vam neće doći na vrata dok ležite na kauču i plačete nad vlastitom sudbinom.

Kopirati
Drag cursor here to close