Unatoč vrućinama

Tegobe u Mostaru uobičajene: povraćanje, dijareja i povišena temperatura

Najčešće tegobe zbog kojih se pacijenti javljaju su uobičajene za ovo dioba godine. Unatoč visokim temperaturama Doma zdravlja Mostar ne bilježi veći broj pacijenata.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 07. 2024. u 08:49 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč visokim temperaturama koji su ovih dana zahvatile našu zemlju Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Mostar ne bilježi veći broj pacijenata, rečeno je za Bljesak.info iz ove ustanove.

Objašnjavaju, najčešće tegobe zbog kojih se pacijenti javljaju su uobičajene za ovo dioba godine, a to su povraćanje, dijareja, povišena temperatura i slično.

Iz Doma zdravlja Mostar građanima savjetuju da što manje borave vani tijekom dana posebno od 10 do 16 sati, klima uređaje prilagoditi na optimalnu temperaturu, piti dosta vode, hidrirarti se, obvezno stavljati kreme sa zaštitnim faktorom te konzumirati svježu i laganu hranu.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu danas se u našoj zemlji očekuju temperature do 39 dok na jugu i do 41 stupnjeva.

U subotu 13.07.2024., sunčano i vruće. Poslije podne na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 42 °C.

U nedjelju 14.07.2024., sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 41 °C.

 

Kopirati
Drag cursor here to close