Werbeck metoda

Terapija pjevanjem za djecu od sada i u Mostaru

Radionice će se održavati srijedom u 18:15 sati na lokaciji HKD Napredak, Ulica kneza Mihovila Viševića Humskog bb Mostar.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 05. 2024. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Terapija pjevanjem po Werbeck metodi za djecu od sada je dostupna i u Mostaru.

Naime, radionice su osmišljene za djecu s govornim poteškoćama, poteškoćama u razvoju, kao i za djecu koja uredno pohađaju školu.

Radionice će se održavati srijedom u 18:15 sati na lokaciji HKD Napredak, Ulica kneza Mihovila Viševića Humskog bb Mostar.

Voditeljica radionice je Ubavka Prusina koja živi i radi u Mostaru.

Muzičku akademiju je završila u Sarajevu, a metodu terapijskog pjevanja usavršila je u Školi za oslobađanje glasa kod Balde Mikulića jedinog licenciranog učitelja Werbeck metode u ovom dijelu Europe.

Od 2016. godine u Mostaru vodi pjevačku skupinu Pjevajmo - pjevanjem do zdravlja s kojom primjenjuje znanje stečeno u Školi. Radionice terapijskog pjevanja organizira u Mostaru, Sarajevu i Podgorici.

Kako ističu organizatori, znanstvenici upozoravaju na veliki potencijal pjevanja u terapiji govornih poteškoća jer stimulira muskulaturu povezanu s disanjem, glasanjem, izgovorom i rezonancijom

Walborg Werbeck Svärdström je švedska operna pjevačica koja je ponukana vlastitim iskustvom gubitka glasa razvila potpuno novu metodu za otkrivanje i oslobađanje glasa. Tijekom rada u centrima za osobe s poteškoćama u razvoju postavila je osnove za terapijsku primjenu "Škole za otkrivanje glasa" po čijim načelima se izvode vježbe koje primjenjujem na radionici terapijskog pjevanja.

Kopirati
Drag cursor here to close