Razmislite

Toples ili ne: Što se događa s grudima na suncu?

Ako ste odlučili skinuti grudnjak, imajte na umu da je koža na grudima osjetljivija od drugih dijelova tijela jer nije izložena suncu tijekom cijele godine.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 08. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da, znamo da znate da se od 11 do 17 sati ne preporučuje biti direktno izložen suncu, da je prženje štetno i slično. I da, znamo da ste se namazali kremom za sunčanje. No, ako ste odlučili skinuti grudnjak, imajte na umu da je koža na grudima osjetljivija od drugih dijelova tijela jer nije izložena suncu tijekom cijele godine.

Osim toga, pretjerano izlaganje suncu može izazvati starenje kože na grudima, ali i uzrokovati komplikacije kobne po život! 

Što se događa s grudima kad se izlažu suncu?

Koža na grudima građena je jednako kao i na ostalim dijelovima tijela, no bradavice su iznimka – oko njih se "otvara" 10-20 izvodnih kanala mliječnih žlijezda. Između žljezdanih dijelova nalazi se vezivno i masno tkivo. Dakle, osim svih općenitih savjeta za sunčanje kojih se trebate pridržavati, morate obratiti pažnju i na dodatne činjenice - bradavice i areole osobito su osjetljive! 

Zbog toga je iznimno važna svakodnevna hidratantna njega kože prsa, a bradavice i areole dobro je tretirati masnijim preparatima. Tijekom sunčanja koristite kreme za sunčanje s vrlo visokim zaštitnim faktorom (najmanje 50), a stručnjaci to preporučuju čak i ako nosite grudnjak!, prenosi Cosmopolitan.

Kopirati
Drag cursor here to close