Ljenčarenje, alkohol.....

Tri glavna ljetna uzročnika debljanja

Lifestyle / Zdravlje | 19. 07. 2011. u 11:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeti smo puno aktivniji nego zimi zbog lijepog i sunčanog vremena koje nas tjera na šetnje i druženja izvan četiri zida.

No unatoč kretanju i puno lakšoj i manje kaloričnoj prehrani u razdoblju godišnjih odmora većina se vrati i s pokojim kilogramom više. Ak još uvijek ne znate zašto se to događa vrijeme je da otkrijete 3 glavna uzročnika ljetnog debljanja

1. Ljenčarenje

Ljetni bijeg od svakodnevice glavni je uzročnih ljetnog debljanja. Putovanje iz snova djeluje vrlo opuštajuće, ali upravo u neopterećenom načinu života tijekom dva ili tri tjedna odmora se krije pravi krivac.

Iako ste možda planirali svakodnevno plivati i sudjelovati u brojnim događanjima poput razgledavanja znamenitosti i izleta većina se ipak odluči na izležavanje na plaži i lagani odmor u ležaljci nakon ukusnog roštilja.

2. Prehrana

Većina na odmor odlazi u namjeri da kuhinjske poslove ostavi daleko iza sebe. Upravo takav odmor od kuhanja i pripremanja hrane može biti ključan u nakupljanju neželjenih kilograma.

Specijaliteti s roštilja ili ispod peke, brza hrana u pauzi između kupanja i sunčanja te raznorazne poslastice poput sladoleda i kolača zapravo su kalorije koje u dvostruko većoj količini unosite u organizam nego što bi to činili kod kuće.

3. Alkohol

Uz sunce, more i dobro društvo savršeno paše i pokoja čašica alkoholnog pića. Osim što alkohol sam po sebi uzrokuje nakupljanje kilograma, osvježavajući slatki kokteli koje pijuckate u debeloj hladovini ili na partiju na plaži prave su kalorijske bombe koje skrivaju tisuće kalorija.

S obzirom da uz alkohol savršeno pašu i slane grickalice kombinacijom ove dvije zabavne, ali nezdrave navike ste dobili pravi pravcati skupljač kilograma.

Kopirati
Drag cursor here to close